Florin Spătaru: Responsabilii de specula din benzinării vor răspunde pentru practici comerciale incorecte

0
0
florin spataru m economiei foto facebook

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat după întâlnirea cupremierul şi reprezentanţi ai ANPC, ANAF şi Consiliului Concurenţei pe tema panicii create de zvonurile privind scumpirea carburanţilor că „cei responsabili de specula creată ieri seară prin creşterea preţurilor la pompă, la benzinării, vor răspunde pentru practici comerciale incorecte”

„Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toţi furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a preţului la motorina şi benzină. 

În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienţi de plastic.

Obligaţia operatorilor economici este să preseteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora (OUG 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 7).

Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF.”, a declarat ministrul.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite