Benzinăria care a profitat de naivitatea românilor panicaţi îşi cere scuze şi înapoiază diferenţa de bani

0
0
Benzinărie Eso în Timişoara FOTO Facebook
Benzinărie Eso în Timişoara FOTO Facebook

Miercuri seara, 9 martie, cel mai scump carburant a fost la staţiile Eso Petrol din Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc şi Moşniţa Nouă, dar se pare că politica a fost extinsă în toată reţeaua din ţară.

Staţiile de benzină din Timişoara şi zona periurbană a fost sufocate miercuri seara. Şoferii panicaţi că se vor scumpi carburanţii din cauza războiului din Ucraina, au format cozi uriaşe. Circulaţia a fost dată peste cap în multe zone din oraş din cauza maşinilor care au blocat drumurile. Unii au luat cu ei canistre şi alte recipiente pentru a cumpăra combustibil. 

La unele staţii, preţul pentru un litru de benzină sau motorină s-a apropiat de 10 lei. 

Cel mai scump carburant a fost la staţiile Eso Petrol din Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc şi Moşniţa Nouă, dar politica a fost extinsă în toată reţeaua din ţară. 

La un moment dat, s-a afişat un preţ unitar de 9,99 lei pentru motorină şi benzină. Apoi, odată cu informaţiile noi care au început să circule pe reţele de socializare, în care oamenii erau îndemnaţi să nu mai stea la cozi, pentru că nu există niciun motiv de panică, cei de la Eso Petrol au început să modifice preţul, speriaţi de consecinţe. 

Într-un final, au revenit la tarifele practicate iniţial.  

Conducerea Eso Petrol a transmis apoi un mesaj în care îşi cere scuze pentru explozia preţului şi s-a oferit să restituie diferenţa de bani de la preţul iniţial, pe baza bonului fiscal. 

 „În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal. În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat”, au transmis cei de la Eso Petrol. 

Benzinărie Eso FOTO Facebook

Sursa Facebook 

În această dimineaţă, la Eso preţurile erau 7,85 pentru benzină şi, 8,18 pentru motorină. 

Precizăm că Eso Petrol nu are nicio legătura cu renumitul brand american Esso, parte a concernului ExxonMobil, ci este o firmă românească care îşi are sediul la Sibiu.  

Reacţiile oamenilor au continuat însă pe reţele de socializare. Iată câteva mesaje care au apărut pe grupul Dunos, dedicat locuitorilor comunei Dumbrăviţa. 

„Nişte bişniţari de combustibil speculanţi de doi lei, mai penibil de atât nu se poate, dar ce e mai tare că unii au şi plătit. Aia este şi mai grav. Mă pun în pielea unuia care a alimentat ieri în nebunia aceea... Mi-e ruşine să ies din casă de “deştept” ce am fost”. 

„Foarte bine au făcut! Trebuia să pună 20 lei şi sigur îşi rupeau gâtu toţi la alimentare! E privată, omul face şi pune ce preţ vrea! “Oile” decid dacă se bagă sau nu! Nu le da nimic înapoi”. 

Benzinărie Eso FOTO Facebook


Sursa Facebook / Dunos 

„Se vor forma noi cozi? De data aceasta la... bani?”. 

„Să vă ţineţi banii pentru amenzile ce urmează” 

„Azi timp de trei ore trebuia să fie preţul 4.99 lei ca să acceptăm scuzele, sau să dea diferenţa de bani înapoi”. 

„Felicitări, nu am văzut de mult o atitudine atât de corecta, deşi la urma urmei nu trebuie să restituiţi nimic atât timp cât nu a avut nimeni pistolul la cap să alimenteze!”. 

„Las-o aşa cum a căzut, faptele vorbesc, nu vorbele. Ai şansa data viitoare să procedezi corect”. 

„Felicitări antreprenorului de la Eso! 9.99/l-diesel a fost un preţ corect pentru comunitatea din Dumbrăviţa. Îţi dorim mult succes!” 
 

Benzinărie Eso FOTO Facebook

Sursa Facebook  

„Nu le-aş mai da nimic înapoi. Prostia se plăteşte! Din cauza lor, astă seară noi am stat zeci de minute în trafic pentru a ajunge acasă de la servici”. 

„Eu sper ca amenzile să depăşească câştigurile avute după scumpirile astea nejustificate! La situaţii de genul asta ar trebui făcute dosare penale!”. 


Cozile de la Timişoara. 

Eso


SURSA FOTOGRAFII: Facebook

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum se formează preţul benzinei şi cât ar trebui să fie la pompă

Cât costau carburanţii joi dimineaţă după zvonurile că se vor scumpi peste noapte cu 2 lei şi panica de miercuri seară

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite