De ce nu este indicat să dormim pe partea dreaptă. Care este poziţia ideală pentru somn - explicaţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii susţin că somnul este cel mai important pentru refacerea organismului, însă nu este indicat să dormim pe partea dreapta. Cea mai corectă şi sănătoasă poziţie este pe spate, pentru a putea preveni durerile de ceafă şi de coloană.

Specialiştii ne avertizează că întotdeauna contează pe ce parte dormim, iar acest lucru are legătură cu poziţia organelor în corp, dar şi cu substanţele pe care le secretă în momentul în care mergem la somn. „Nu este indicat să dormim pe partea dreaptă pentru că procesul limfatic este încetinit, iar astfel toxinele din corp nu sunt filtrate. Ba mai mult, pot apărea şi probleme de digestie. Cea mai indicată poziţie este cea pe spate sau pe partea stângă. În primul caz vom evita durerile de ceafă şi coloană“, a spus medicul Irina Mihăilescu.

De ce este bine să dorim pe partea stângă şi pe spate:

- Dormitul pe partea stângă îmbunătăţeşte sistemul limfatic, dar ajută şi la sănătatea multor organe din corp şi ajută la funcţionarea lor la capacitatea normală.

- În momentul în care alegm să dorim pe partea stângă vom vedea că nu vom mai avea probleme cu digestia. Pancreasul şi stomacul sunt în proporţie mare aşezate pe partea stângă, iar secreţia enzimelor este mult mai bun.       

- Persoanele care au probleme cu inima trebuie să doarmă pe partea stângă. Această poziţie îmbunătăţete la fluxul sangvin şi duce la regularizarea cordului. 

- Dormitul pe partea stângă ajută şi la funcţionarea splinei în condiţii optime.   

- Dormitul pe spate este beneficat pentru cap, gât şi coloană vertebrală pentru că menţine poziţia neutră a acestora. Previne şi apariţia ridurilor deoarece nimic nu opune presiune pe piele. 

Medicii au mai precizat că în momentul în care alegem o poziţie necofortabilă de somn putem avea probleme de sănătate: dureri de umeri şi gât, afecţiuni ale coloanei sau pur şi simplu putem avea o stare nu tocmai bună şi să fim supăraţi toată ziua. 

Vă mai recomandăm:

 

Poziţii greşite de somn. Somnul este o componentă esenţială a unui stil de viaţă sănătos.

 

5 plante de apartament care te ajută să ai un somn odihnitor. Un somn liniştit, în urma căruia să te trezeşti odihnit şi plin de energie poate fi obţinut cu ajutorul mai multor factori.

 

 

 

 

 

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite