Avocado, fructul sănătăţii. Nu conţine colesterol şi este perfect în diete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocado este fructul considerat minune pentru sănătate Foto: sfatulmedicului.ro
Avocado este fructul considerat minune pentru sănătate Foto: sfatulmedicului.ro

Medicii nutriţionişti susţin că avocado are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase şi poate fi introdus cu succes în diete. Acest fruct nu conţine nici măcar o urmă de colesterol sau sodiu.

Avocado este considerat alimentul-minune şi conţine 13 vitamine beneficie organismului, dar şi antioxidanţi şi grăsimi monosaturate (grăsimi bune). „Avocado are un nivel al colesterolului inexistent, iar consumat periodic reduce riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale sau diabet. Acest fruct este indicat pentru cei care urmează o dietă, datorită faptului că este bogat în vitamine şi minerale esenţiale oragnismului. Un fruct de avocado conţine aproximativ 23 de grame de grăsimi, dintre care două treimi sunt benefice pentru sănătate“, a spus medicul nutriţionist Alin Voinea.

Ce proprietăţi minune are avocado-ul:

- Avocado conţine un antioxidant foarte bun ce contribuie la întărirea sistemului nervos şi stimularea sistemului imunitar, ajută la eliminarea stresului şi ameliorarea unor probleme sexuale precum infertilitate ori impotenţa. 

- Avocado poate fi folosit şi de femeile însărcinate datorită acidului folic pe care îl are în compoziţie şi care ajută la dezvoltarea creierului şi a ţesuturilor. 

- Fructul minune este indicat şi pentru reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, este bine de ştiut că antioxidanţii din avocado sunt foarte buni pentru tratarea bolilor de piele. 

- Avocado ajută la reglarea tensiunii arteriale şi conţine extrem de multe grăsimi mononesaturate şi acid oleic, care ajută la scăderea colesterolului.  

10 moduri în care poate fi folosit: 

Avocado poate fi consumat crud, copt, gătit, dar şi în asociere cu alte alimente. Iată aşadar 10 modalităţi în care poate fi folosit:

1. În primul rând în stare crudă - poate fi mâncat ca atare sau poate fi aplicat pe piele în cazul iritaţiilor sau pur şi simplu pentru a da strălucire pielii.

2. De asemenea avocado poate fi adăugat în salate, pe lângă arome; combate celulita datorită grăsimilor bune.

3. Avocado poate fi folosit sub formă de pastă, cunoscută si sub denumirea de guacamole.

4. Avocado poate fi consumat copt cu ou. Oul se pune în gaura provocată de sâmbure şi se coace câteva minute 

5. Cu iaurt poate fi consumat aproape zilnic. Ajută extrem de mult la reglarea tranzitului intestinal. 

6. Supă-cremă cu castravete: avocado se curăţă şi se pune în blender, se adaugă castravete, 2 căţei de usturoi pisaţi, smântână şi iaurt.

7. Ca desert delicios: avocado bine copt se amestecă cu miere de albine şi cacao într-un bleder şi va ieşi o budincă sănătoasă.

8. Pe post de dressing la salate. În locul dressingurilor din comerţ, puteţi folosi un avocado, pe care să îl amestecaţi cu zeamă de lămâie, sare, piper şi puţin ulei de măsline.

9. Mască hidratantă pentru păr: avocado se amestecă cu ulei de măsline şi gălbenuş de ou până iese o pastă cremoasă ce se aplică pe vârfurile umede ale părului şi se lasă câteva minute, apoi se clăteşte cu apă caldă.

10. Sub formă de pudră - sâmburele. Se sparge şi se pisează bine, iar apoi se poate presăra în mâncăruri sau salate. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite