Teste false pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-COV-2, descoperite la trecerea de frontieră Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varianta Omicron a SARS-CoV-2 FOTO SHUTTERSTOCK
Varianta Omicron a SARS-CoV-2 FOTO SHUTTERSTOCK

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au depistat doi cetăţeni român şi doi cetăţeni turci care au prezentat autorităţilor competente teste negative false pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, cu scopul de a evita măsura carantinării.

În cursul zilei de 06 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat doi cetăţeni români şi doi cetăţeni turci, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 50 de ani, călătorind cu un autoturism. Aceştia au prezentat autorităţilor competente, pentru control, teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând faptul că documentele în cauză nu respecta condiţiile de fond, iar datele înscrise în ele nu sunt reale.

În prezent, poliţiştii de frontieră constanţeni efectuează verificări faţă de cele patru persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun. 

Totodată, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au dispus carantinarea persoanelor în cauză, pentru o perioada de 14 zile, la adresele declarate de către acestea.

Va mai recomandam:

Dobrogea sălbatică şi misterioasă, văzută de un pasionat explorator. Imagini extraordinare dintr-un viitor film | VIDEO

Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti a crescut cu 10%

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite