Radu Mazăre susţine că peste jumătate dintre elevii constănţeni pot primi subvenţia pentru transportul în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre a organizat miercuri o conferinţă de presă la mai puţin de trei ore după ce o delegaţie a Asociaţiei Elevilor a depus o plângere penală la DNA pe numele primarul. El este acuzat de abuz în serviciu pentru că nu a acordat reducerea de 50 % la transportul public pentru toţi elevii.

Radu Mazăre a început conferinţa spunând că Asociaţia Elevilor nu este recunoscută nici Inspectoratul Şcolar, nici de minister şi că singurul organism care reprezintă elevii constănţeni este Consiliul Judeţean al Elevilor.

“Marţi am avut o întâlnire cu Consiliul Elevilor, care conform legii este singura organizaţie ce reprezintă interesele elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi privat. Am discutat despre un proiect de 1 milion de euro bani pe care Primăria îi va aloca pentru a stimula iniţiativa tinerilor în domeniul sportiv şi alte domenii. Cei care au vrut să câştige funcţii în Consiliul Elevilor şi nu au câştigat au înfiinţat o asociaţie care nu este recunoscută nici de ministerul Învăţământului, nici de Inspectoratul Şcolar şi care înţeleg că mi-au depus o plângere penală, susţinând că de ce Consiliul Local asigură subvenţie jumătate din abonament doar pentru elevii cărora le revine suma de 1800 de lei ca membru al familiei”, a declarat Mazăre. 

El a mai ţinut să precizeze faptul că bugetul municipalităţii este aprobat prin votul consilierilor şi nu este votat de către primar. Mazăre a spus că până în 2012 banii pentru subvenţionarea transportului în comun veneau de la bugetul de stat, iar din 2013 această sarcină se împarte între autoritatea locală şi cea centrală. “Din 2013 s-a modificat legea care spune că se asigură din bugetul local şi din bugetul de stat. Consiliul Local a apreciat că poate asigura din bugetul local subvenţie pentru elevii al căror venit este de până în 1800 de lei. Dacă veneau bani de la stat asiguram şi pentru ceilalţi”, a afirmat Mazăre. 

El susţine că în urma discuţiei avute cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor aceştia vor decide cum va fi acordată reducerea la transportul în comun în 2015. Astfel, primarul le-a propus să rămână subvenţia neschimbată pentru cei care provin din familii cu un venit de până în 1800 de lei pe membru de familie, dar cei care au părinţi cu venituri până în salariul minim pe economie să aibă gratuitate la transportul în comun sau ca toţi elevi să primească reducerea de 50 la sută. Elevii urmează să ofere un răspuns în acest sens în câteva zile.

Radu Mazăre a menţionat că în prezent mai bine de jumătate dintre elevi pot primi reducerea de 50 % la transportul în comun. Astfel, din cei peste 40.000 de elevi, 25.000 se încadrează în condiţiile impuse de Primărie. Totuşi, edilul a explicat faptul că numai 700 dintre aceştia au şi cumpărat abonamente reduse.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus miercuri, o plângere penală, la Direcţia Naţională Anticorupţie Constanţa, pe numele primarului Radu Mazăre, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Plângerea penală se referă la refuzul acordării reducerii de 50% la transportul local în comun pentru elevi.


Vă mai recomandăm:


Elevii din Constanţa au depus plângere penală la DNA împotriva primarului. Liderii elevilor: „Radu Mazăre ne-a spus că îşi bagă p... în Legea Educaţiei“

Radu Mazăre va aloca 1 milion de euro pentru un proiect destinat tinerilor

Mazăre, despre sesizarea elevilor la DNA: “Dacă faci lucruri rele, Dumnezeu ţi le întoarce”

Radu Mazăre, reclamat la DNA de elevii din Constanţa

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite