Mazăre, despre sesizarea elevilor la DNA: “Dacă faci lucruri rele, Dumnezeu ţi le întoarce”

0
0

Primarul Radu Mazăre le-a transmis un avertisment elevilor care vor să depună plângere penală pe numele său, spunându-le să se uite ce s-a întâmplat cu cei care au mai făcut plângeri la DNA. El susţine că dacă faci lucruri rele, Dumnezeu ţi le întoarce, la fel întâmplându-se şi cu lucrurile bune.

“Ar trebui să deschidă ochii foarte bine, ca să nu folosesc alt termen, să vadă că toţi cei care au făcut plângeri la DNA şi care arătau cu degetul să-l băgăm în puşcărie, să-i facem, să-i dregem acum sunt pe undeva pe la priciu pentru că Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ţi le întoarce, dacă faci lucruri bune, îţi dă tot lucruri bune”, a spus Mazăre.

El a menţionat că în prezent beneficiază de abonament elevii ai căror părinţi au subvenţie la căldură, precizând că este vorba de persoane cu venituri de până în 1800 de lei pe membru de familie.

“Beneficiază de jumătate de abonament subvenţionat cei care au venituri de până în 18 milioane de lei pe membru de familie. Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că este suficient. Nu cred că un copil ai cărui părinţi câştigă 100 de milioane de lei fiecare trebuie să beneficieze de jumătate de gratuitate. I-am întrebat pe elevi dacă să dăm această jumătate tuturor sau vreţi ca cei ai căror părinţi câştigă minimul pe economie să circule gratuit ?”, a mai spus Mazăre, care a precizat că va primi un răspuns într-o săptămână.

Asociaţia Elevilor din Constanţa va depune miercuri, 4 februarie, la ora 10.30, o nouă plângere penală, la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura centrală, pe numele primarului municipiului Constanţa, Radu-Ştefan Mazăre, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Plângerea penală se referă la refuzul acordării reducerii de 50% la transportul local în comun pentru elevi, prevedere stipulată la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale.

„Numitul Mazăre Radu-Ştefan refuză de 15 ani de zile să aplice legea şi să acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local în comun, pe care legea le-o garantează. În acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro“, arată elevii din Constanţa.

Asociaţia Elevilor din Constanţa este singura organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa. Structura are ca ca scop reprezentarea intereselor comune ale acestora, promovarea drepturilor elevului şi stimularea participării elevilor la actul educaţional. Asociaţia Elevilor din Constanţa a fost fondată în anul 2013 şi în prezent este singura organizaţie reprezentativă a elevilor acreditată la Camera Deputaţilor.


Mai citiţi şi:

Radu Mazăre, reclamat la DNA de elevii din Constanţa

Asociaţia Elevilor din Constanţa cere ministrului Educaţiei să suspende Regulamentul Şcolilor

Votul elevilor în administrarea şcolilor, susţinut de parlamentari
 

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite