Radu Mazăre, reclamat la DNA de elevii din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Elevilor din Constanţa va depune o plângere penală la DNA pe numele primarului Mazăre Radu-Ştefan pentru un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro.

Asociaţia Elevilor din Constanţa va depune miercuri, 4 februarie, o nouă plângere penală, la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura centrală, pe numele primarului municipiului Constanţa, Radu-Ştefan Mazăre, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Plângerea penală se referă la refuzul acordării reducerii de 50% la transportul local în comun pentru elevi, prevedere stipulată la art. 84 (1) în Legea educaţiei naţionale.  

„Numitul Mazăre Radu-Ştefan refuză de 15 ani de zile să aplice legea şi să acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local în comun, pe care legea le-o garantează. În acest moment, prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro“, arată elevii din Constanţa.

Asociaţia Elevilor din Constanţa este singura organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa. Structura are ca ca scop reprezentarea intereselor comune ale acestora, promovarea drepturilor elevului şi stimularea participării elevilor la actul educaţional. Asociaţia Elevilor din Constanţa a fost fondată în anul 2013 şi în prezent este singura organizaţie reprezentativă a elevilor acreditată la Camera Deputaţilor.

Liderii asociaţiei au scos lumea în stradă la Constanţa, în seara alegerilor prezidenţiale, în urma unei mobilizări pe Facebook. Mitingul a adunat peste 2.000 protestatari, care s-a oprit sub ferestrele PSD Constanţa şi au scandat lozinci anti Mazăre şi anti Constantinescu.

Vă mai recomandăm

Votul elevilor în administrarea şcolilor, susţinut de parlamentari

Asociaţia Elevilor din Constanţa cere ministrului Educaţiei să suspende Regulamentul Şcolilor

Ministerul Educaţiei, acuzat de Asociaţia Elevilor din Constanţa: „Încălcaţi legea şi faceţi economii pe spinarea elevilor“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite