Radu Mazăre, pentru a doua oară la „Beciul Domnesc“. Instanţa decide dacă va fi arestat pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Constanţei, cu bagajul făcut, la DNA FOTO Mediafax
Primarul Constanţei, cu bagajul făcut, la DNA FOTO Mediafax

Primarul Constanţei şi-a petrecut noaptea de luni spre marţi la „Beciul Domnesc“, aşa cum numeşte el arestul Poliţiei Capitalei. Instanţa decide marţi, 17 martie, unde îşi va petrece edilul următoarele 30 de zile.

Radu Mazăre este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de prietenul său Sorin Strutinsky, care este arestat preventiv în altă cauză. El este acuzat de complicitate la luare de mită.

În perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul prietenului său Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit aproximativ două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Sumele respective de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii cu o firmă controlată de primarul Constanţei, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky.

„Am fost chemat în cazul reclamaţiei pe care mi-au făcut-o ANI şi Horia Georgescu, privind o incompatibilitate. Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, iar atunci procurorii au spus că totul este în regulă. Acum, probabil pe aceeaşi reclamaţie, îmi vor fi aduse alte acuzaţii", a spus destul de degajat Radu Mazăre, la intrarea în DNA. „Sunt pregătit pentru orice, am la mine trening, o carte, o cruce şi mâncare“, a adăugat el, destul de degajat.

Vă mai recomandăm:

Radu Mazăre, în conflict de interese. Primarul Constanţei a acordat contracte partenerului Sorin Strutinsky. ANI sesizează DNA

Radu Mazăre, despre declararea neconstituţională a controlului judiciar: „Este o decizie corectă“

Mazăre, despre Nicuşor Constantinescu: “E tonic, arată bine, de-abia aşteaptă să se întoarcă la Consiliul Judeţean”

A încetat suspendarea din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a lui Nicuşor Constantinescu
 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite