Captură record de substanțe dopante la Constanța: un bărbat a fost arestat preventiv

0
Publicat:

Un bărbat a fost arestat preventiv, iar o femeie a fost pusă sub control judiciar, la Constanța, în urma unei capturi record de comprimate cu substanțe dopante.

Au fost confiscate peste 5,2 milioane de comprimate FOTO Poliția Română
Au fost confiscate peste 5,2 milioane de comprimate FOTO Poliția Română

Potrivit unui comunicat, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, judecătorul de drepturi și libertăți a admis parțial propunerea procurorului de caz. Astfel, s-a dispus arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru inculpatul E.C.I., iar pentru inculpata R.D., controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat contestație împotriva luării măsurii controlului judiciar față de inculpata R.D.”, reiese din comunicat.

Procurorii au solicitat arestarea preventivă pentru ambii inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de fabricare, producere, experimentare, preparare, procesare, transformare, oferire, distribuire, vânzare, punere în vânzare, administrare, livrare sau alte operațiuni privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, fără drept.

„În concret, s-a reținut că inculpatul E.C.I. s-a ocupat de comerțul ilicit cu substanțe dopante de mare risc, sprijinit de concubina sa, R.D., ce administra pe raza județului Constanța depozite cu produse conținând astfel de substanțe, pe care le și livra către terțe persoane. De asemenea, în activitatea infracțională inculpatul E.C.I. a fost ajutat și de inculpații P.A.S. și D.F., ce se ocupau cu manipularea și transportul produselor”, precizează sursa citată.

Peste 5,2 milioane de comprimate cu substanţe dopante

La data de 23 decembrie 2023, cei doi inculpați au manipulat și au încărcat într-un autovehicul, de la un depozit al lui E.C.I. din municipiul Constanța, un număr mare de cutii și saci conținând substanțe dopante. Ulterior, aceste produse au fost descoperite de poliție, iar cercetările au fost continuate.

La data de 10 februarie 2024, autoritățile au descoperit un alt depozit al inculpaților, unde au găsit o cantitate semnificativă de produse conținând substanțe dopante de mare risc.

„Ulterior, inculpații E.C.I. și R.D. și-au continuat activitățile infracționale, la data de 10.02.2024 fiind găsite la un depozit al acestora de pe raza orașului Năvodari 73.439 de cutii cu produse conținând substanțe dopante de mare risc”, se mai spune în comunicat.

Poliția Română a raportat că, în urma unor percheziții efectuate în Constanța și Năvodari, au fost confiscate peste 5,2 milioane de comprimate și 50.000 de fiole cu substanțe dopante, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Prin urmare, două persoane au fost reținute în acest caz.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite