Captură de droguri. Olandez prins după ce și-a făcut în Dâmbovița o plantație de canabis într-o seră VIDEO

0
Publicat:

Un olandez este suspectat de poliţişti şi procurori că a dezvoltat o plantaţie de canabis într-seră din Dâmboviţa. Anchetatorii au găsit un adevărat „arsenal” de droguri.

Droguri crescute în solar. FOTO DIICOT Dâmbovița
Droguri crescute în solar. FOTO DIICOT Dâmbovița

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Dâmboviţa, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în judeţul Dâmboviţa, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc.

Din cercetări a reieşit că „în anul 2023, un bărbat, cetăţean olandez, ar fi dezvoltat, într-o comună, din judeţul Dâmboviţa, o cultură de canabis indoor (într-o seră)”.

Pe parcursul percheziţiei au fost descoperite şi ridicate, dintr-un solar „o cultură de 133 de plante de canabis, cu înălţimea cuprinsă între 2 şi 3 metri, aproximativ 24 de kilograme de muguri de canabis, un baton haşiş de 100 de game, 12 comprimate ecstasy, 18 grame de speed (droguri de mare risc), precum şi alte instrumente folosite la întreţinerea culturii de canabis”.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 43 de saci de resturi de materie vegetală, 17 recipiente cu seminţe, 4 telefoane, 2.000 de euro şi 2.400 de lei, un cântar de precizie, două unităţi PC, două laptopuri, un DVR şi 2 stick-uri de memorie.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT Dâmboviţa.

Droguri luate „pe datorie” de elevii din Târgoviște

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat, marți 26 septembrie, 8 percheziții domiciliare.

Perchezițiile au avut loc în Târgoviște și în alte 3 localități din județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc.

Droguri luate ,,pe datorie”. FOTO IPJ Dâmbovița
Droguri luate ,,pe datorie”. FOTO IPJ Dâmbovița

„Din cercetări a reieșit că, în perioada august – septembrie 2023, trei bănuiți ar fi comercializat, în mod repetat, în municipiul Târgoviște, inclusiv către tineri din școli și licee, cantități de canabis, cu 50 de lei pentru un gram. De asemenea, unul dintre bănuiți ar fi achiziționat drogul de risc ,,pe datorie”, iar din suma încasată după comercializare ar fi achitat costul drogurilor cumpărate”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite