Au început înscrierile pentru Maratonul nisipului. Evenimentul va avea loc în martie 2016, pe plaja din Mamaia

0
0
Maratonul nisipului, un eveniment devenit tradiţie
Maratonul nisipului, un eveniment devenit tradiţie

Începând cu 1 octombrie 2015, Asociaţia Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediţia a III-a, eveniment care va avea loc în data de 27 martie 2016, pe plaja din staţiunea Mamaia.

Evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului” se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă şi reprezintă un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a noului litoralul românesc la nivel internaţional. Manifestarea a adunat la primele două ediţii peste 800 de participanţi şi este declarată singura competiţie sportivă de acest gen din Europa care se desfăşoară pe nisip şi un eveniment important pe harta mondială a maratoanelor.

Participanţii au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: tradiţionala cursă de maraton individual pe distanţa de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km şi cursa individuală de 10 km. Şi la această ediţie, va avea loc inedita cursă “Family Run”, care doreşte să promoveze sportul în familie şi să lupte împotriva obezităţii infantile, fenomen care a atins cote alarmante în ultimii ani, în România.

Până la startul evenimentului internaţional din martie 2016, organizatorii au pregătit alte trei evenimente sportive tematice, care fac parte din proiectul internaţional “Maratonul Nisipului” şi care vor promova sportul de masă şi frumuseţile oraşului istoric de la malul Mării Negre:

Pe 31 octombrie 2015 participanţii vor purta cele mai trăsnite costume şi vor sărbători Halloween-ul în alergare, la evenimentul HelloWeRun.

În data de 20 decembrie 2015 cei prezenţi vor intra în spiritul sărbătorilor de iarnă, alergând costumaţi în Moş Crăciun, în cadrul evenimentului SantaRun.

Pe 4 februarie 2016 sportivii îşi vor arăta dragostea pentru sufletele lor pereche, de Ziua Îndrăgostiţilor, în cadrul evenimentului Love2Run.

“Datorită succesului de care s-a bucurat evenimentul de la malul Mării, nu doar la nivel naţional, dar şi la nivel internaţional, am decis sa începem inscrierile cu şase luni înainte, deoarece sportivii care participă la astfel de evenimente, îşi pregătesc din timp agenda competiţională. Faţă de anul trecut, am pregătit şi trei evenimente sportive cu tematică distractivă, care preced Maratonul Nisipului şi prin care ne dorim să promovăm alergarea, ca sport de masă, pentru ca tot mai mulţi locuitori ai Constanţei să descopere bucuria şi beneficiile mişcării în aer liber. În acelaşi timp, prin cele trei evenimente, dorim să susţinem şi să promovăm obiectivele turistice restaurate ale orasului nostru”, declară Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.

Cei interesaţi se pot înscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite