Rezultate finale alegeri parlamentare 2012. Patru candidaţi USL au intrat în Parlament: Radu Zlati, Elena Uioreanu şi Cornel Itu sunt deputaţi, iar Marius Nicoară, senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru candidaţi USL au obţinut mandate în Parlament FOTO: Florina Pop
Patru candidaţi USL au obţinut mandate în Parlament FOTO: Florina Pop

Patru candidaţi clujeni, toţi de la USL, au obţinut direct mandatele la alegerile parlamentare, cu peste 50% din voturile valabil exprimate. Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor prezentate de BEJ Cluj, au obţinut direct mandatele de deputaţi Radu Zlati, Elena Uioreanu şi Cornel Itu, iar de senator - Marius Nicoară.

Restul celor zece parlamentari vor fi cunoscuţi la redistribuire. Conform BEJ Cluj, pentru Camera Deputaţilor, USL a obţinut în Cluj 46,20%, ARD - 23,13%, UDMR - 12,99%, iar PPDD - 10,39%. PRM a obţinut2,46%, PPMT - 1,68%, iar candidatul independent Liviu Alexa - 1,17%.

Pentru Senat, USL a obţinut 47,52%, ARD - 24,26%, UDMR - 13,20%, PPDD - 10,30%, PRM - 2,76%, PPMT - 1,92%.

Elena Uioreanu (USL) este unul dintre cei patru candidaţi de la Cluj care au obţinut un loc în Parlament, având peste 50% plus 1 din voturile exprimate în colegiu. Soţia preşedintelui Consiliului Judeţean a susţinut că primul proiect de lege pe care-l va face se referă la înfiinţarea de „cluburi pentru elevii de la ţară, unde aceştia să se poată desfăşura“.

Fostul coleg de facultate al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, Radu Zlati, are o prioritate fermă pentru colegiul pe care-l va reprezenta: un abator cu bani de la Guvern, un milion de euro.

Marius Nicoară a obţinut al doilea mandat de senator în Parlamentul României pentru următorii 4 ani, perioadă în care acesta promite că va face lobby pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania, reducerea şomajului şi pentru realizarea centurii ocolitoare a Dejului.

Cornel Itu a obţinut în urma voturilor de duminică, 9 decembrie, al doilea mandat în Parlamentul României. Acesta îşi propune să creeze o Agenţie de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură mobilă care să-i ajute pe ţărani, să facă legi care să le uşureze acestora accesul la fonduri europene, să transforme Salina Ocna-Dej într-o atracţie turistică şi să creeze la Dej un parc industrial.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite