Rezultate alegeri parlamentare 2012. Candidatul “paraşutat” de la Bucureşti va merge în Camera Deputaţilor. El vrea un abator autorizat de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul coleg de facultate al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, Radu Zlati, are o prioritate fermă pentru colegiul pe care-l va reprezenta: un abator cu bani de la Guvern. Aceasta va fi preocuparea principală a primei luni de mandat a liberalului.

Radu Zlati (USL), profesorul de istorie din Maramureş, “paraşutat” via Bucureşti, datorită prieteniei cu Crin Antonescu – fostul coleg de facultate- pe un colegiul eligibil la Cluj, este unul dintre cei patru candidaţi care vor merge 100% în Parlament, întrucât au obţinut 50% plus 1 din totalul de voturi. El a candidat în colegiul 5 Camera Deputaţilor, care cuprinde  oraşul Gherla şi alte 16 comune limitrofe: Aluniş, Apahida, Aşchileu, Borşa, Chinteni, Corneşti, Dăbâca, Fizeşu Gherlii, Gârbău, Iclod, Panticeu, Recea Cristur, Sânmartin, Sânpaul, Ţaga şi Vultureni. Cel mai important contracandidat a fost femeia de afaceri Gheorghiu Felicia (ARD).


Primul abator autorizat din Cluj

Prioritatea pe termen scurt a lui Zlati este realizarea singurului abator autorizat din Cluj. “Prioritatea mea şi când spun asta mă refer la prima lună de mandat este alocarea sumei de 1 milion de euro, la dezbaterea bugetului, pentru realizarea primului abator autorizat din Cluj. Recent a fost pusă la punct  transferul terenului între Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Local Iclod, însă Consiliul Judeţean nu are banii pentru investiţie. Singura soluţie este o alocare din partea Guvernului. Abatorul ar trebui să fie terminat în 2013, iar accesarea unor fonduri europene ar întârzia cel puţin cu un an demararea investiţiei”, a susţinut Zlati.  

Grup de presiune pentru autostradă

Fostul coleg al lui Antonescu susţine că primul proiect de Lege pe care-l va promova va fi în domeniul agricol şi al creşterii animalelor: “Nu am decis deocamdată care va fi acest proiect de Lege, însă voi analiza situaţia cu consilierul meu pe aceste probleme, Dorel Secară (vicepreşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România-nr) şi apoi mă voi consulta cu colegii liberali”. 

În ceea ce priveşte proiectul Autostrada Transilvania, Zlati a arătat: “Emil Boc şi Guvernul PDL se pare că au avut alte priorităţi, eu pot să vă spun că acest proiect se află printre priorităţile mele şi voi încerca să fac un grup de presiune consistent pentru a promova acest proiect“. 

“Nu am fost votat datorită şarmului meu, ci datorită hainei”

Întrebat în legătură cu modul în care i-a convins pe clujeni să-l voteze, Zlati a susţinut: “Am cutreierat destul de mult prin teritoriu, în special în Gherla şi în Apahida, unde am obţinut rezultate frumoase. Am reuşit să vorbesc cu foarte mulţi oameni. Dar trebuie să recunosc că voturile nu au fost datorate şarmului meu, ci faptului că am îmbrăcat haina USL. Chiar nu am promis nimic oamenilor, dimpotrivă, le-am spus că vor urma doi ani grei, prioritatea mea fiind nu să fie salariile mai mari, ci să se creeze locuri de muncă”.

Citeşte ultimele noutăţi despre rezultatele alegerilor la Cluj. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite