Markus Ferber (PPE): „Sunt surprins de rezultat. Mă aşteptam la o diferenţă mai mică între USL şi ARD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Markus Ferber este europarlamentar din 1994 FOTO Reuters
Markus Ferber este europarlamentar din 1994 FOTO Reuters

Diferenţa de voturi dintre USL şi ARD l-a surprins pe europarlamentarul PPE, Markus Ferber, care crede că „vechiul Guvern şi PDL au fost pedepsiţi pentru lucruri pe care au fost nevoiţi să le facă”.

„Sunt un pic surprins de acest rezultat. Mă aşteptam să fie o diferenţă mai mică între socialişti (USL) şi alianţa de centru-dreapta, dar desigur, trebuie să respectăm asta. Pe de altă parte, cred că vechiul Guvern şi PDL au fost pedepsiţi pentru lucruri pe care au fost nevoiţi să le facă pentru a redresa România şi să îndeplinească obligaţiile care li s-au impus”, a declarat Ferber luni dimineaţă, la RFI.

Întrebat dacă crede că Băsescu îl va desemna premier pe Ponta, Ferber a spus că aceasta este o chestiune care trebuie rezolvată în România şi nu trebuie să existe interferenţe din exterior. „Nu e nevoie de niciun sfat din exterior. Potrivit Constituţiei, este dreptul preşedintelui şi cred că preşedintele va găsi o soluţie prudentă”, a mai spus eurodeputatul.

Ferber a trasat câteva dintre liniile pe care trebuie să le urmeze noul Guvern: „Trebuie să respecte în primul rând Constituţia României, dar pe de altă parte, obligaţiile ce derivă din statutul de membru al Uniunii Europene şi desigur obligaţiile impuse de FMI”.

Markus Ferber este un om politic german, membru al Parlamentului European (PE) din 1994 din partea Uniunii Creştin-Sociale din Bavaria (CSU). El face parte din comisia de afaceri economice şi monetare a PE.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite