PSD cere verificarea alegerilor la Cluj: au votat 51.000 de persoane pe listele suplimentare, dublu faţă de 2009

0
0

Un număr dublu de persoane – 51.000- au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 pe listele suplimentare faţă de 2009. Este motivul pentru care PSD Cluj a depus o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca şi cere verificarea listelor suplimentare.

”Parchetul să-i verifice pe cei care au votat de mai multe ori, în condiţiile în care mai mulţi membri de partid ne-au reclamat faptul că pe aceste liste au fost mulţi cetăţeni din Tulcea, Prahova, Braşov, Vâlcea, ceea ce ne indică turism electoral. Raportat la aceste constatări, credem că a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”, a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

PSD Cluj a depus, marţi, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, pentru infracţiunea de fraudă la vot, cerând verificarea listelor suplimentare de la secţiile de votare din judeţul Cluj. Numărul  celor care votat pe aceste liste, peste 51.000 de persoane, a fost foarte mare, dublu faţă de alegerile din 2009. Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat detaşant de Klaus Iohannis în judeţul Cluj, el obţinând 42,53% din voturi, în timp ce Victor Ponta, a obţinut 23,79 % din voturi.

Citeşte şi

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. VIDEO Peste 50 de reprezentanţi ai partidelor pichetează Prefectura Cluj. Strigă "Jos Ponta!" şi "Lăsaţi-i să voteze!"

FOTO ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De ce au votat oamenii din cea mai mare comună din ţară: „Să nu ne mai fure ţara“

Alegeri prezidenţiale 2014. ”Să vă trăznească pe toţi! Că numa să cerşiţi voturi ştiţi”, mesajul pentru politicieni scris de un clujean pe buletinul de vot


Spirit civic de interlop clujean. De ce îi invită Nelson Mondialu pe români să voteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Boc: „Am votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie frumoasă”

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite