Cea mai bună tocăniţă de legume. Ingredientul care se adaugă pentru gust şi pentru a asigura proteine vegetale de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ascopex.com
FOTO: ascopex.com

Tocăniţa de legume este recomandată de regulă vegetarienilor, dar şi celor care ţin post sau pur şi simplu vor o masă fără carne. De altfel, carnea poate fi foarte bine înlocuită de alte ingrediente, fără ca gustul să aibă de suferit

Pentru început, de pe lista de ingrediente nu trebuie să lipsească ciupercile (aproximativ o jumătate de kilogram), care înlocuiesc foarte bine carnea şi asigură suficiente proteine vegetale. Lor li se adaugă doi dovlecei mici, trei morcovi, un ardei roşu şi o vânătă medie. În plus, este nevoie de ulei, de o ceapă mare, o legătură de pătrunjel şi patru sau cinci căţei de usturoi. În sfârşit, la toate acestea se adaugă sare, piper, două linguriţe de condimente de legume şi tot atâtea de pastă de roşii.

Cum se pregăteşte

Prima dată se spală şi se curăţă ciupercile, care se lasă într-o sită, pentru a se scurge apa de pe ele. Apoi, se spală şi se curăţă dovleceii, morocovii şi vânăta, după care se feliază în cubuleţe mici, nu înainte de a curăţa de coajă dovleceii. 

Ciupercile, dovleceii, morcovii şi vânăta se pun apoi într-o tigaie suficient de mare, la care se adaugă ulei şi se lasă la foc mic, amestecând din când în când conţinutul. După, se trece la ceapă şi la ardei, care sunt tăiate cât mai subţire, iar apoi se adaugă în tigaie, alături de căţeii de usturoi, şi se lasă timp de 2-3 minute. 

După ce toate legumele sunt călite, se toarnă deasupra o jumătate de litru de apă, iar după alte 20-25 de minute, când mai scade puţin apa, se adaugă pasta de roşii, condimentele de legume, sare, piper şi pătrunjel. Totul se lasă apoi la fiert încă 20-25 de minute, pe flacără mică, după care masa poate fi servită.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite