Alegeri prezidenţiale 2014. Copreşedinte ACL Cluj: solicităm demisia lui Victor Ponta din Guvern şi vom depune plângere penală pe numele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea ACL Cluj cere demisia lui Victor Ponta. FOTO: Remus Florescu
Conducerea ACL Cluj cere demisia lui Victor Ponta. FOTO: Remus Florescu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele PDL Cluj şi copreşedintele ACL Cluj, Daniel Buda, a cerut demisia lui Victor Ponta pentru modul dezastruos în care a organizat alegerile în străinătate. De asemenea, pe numele lui Ponta va fi depusă o plângere penală pentru împiedicarea dreptului de a alege.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014

„Solicit demisia de îndată a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, apreciind că domnia sa nu are capacitatea de a gestioan eficient treburile ţării şi problemele ce ţin de candidatura sa între turul I şi II. Ne-a dat o mostră elocventă a incapcităţii sale şi a Guvernului în ceea ce priveşte  organizarea  votului  în diaspora şi nu numai”, a susţinut Daniel Buda.

Plângere penală 

El a susţinut că împotriva lui Ponta se va depune şi o plângere penală: 

„Vom depune plângere penală împotriva lui Victor Pnta pentru săvârşirea infracţiunii  prevăzute de articolul 385 Cod Penal, împiedicarea exercitării dreptului de a  alege şi de a fi ales, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Prin modalitatea prin care a fost organizat sistemul de vot în diaposra s-a îngrdit drepul acelor persoane de a exercita dreptul constituţional de a alege. Cred că Victor Ponta trebuie să răspundă nu doar politic pentru aceste deficienţe, ci şi penal”, a precizat Buda. El a mai arătat că nu este normal să trebuie să aştepţi patru ore pentru a putea vota. 

Ce prevede articolul 385

Articolul 385 Cod penal se referă la „Împiedicarea exercitării drepturilor electorale” şi prevede: 

(1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

(2) Atacul, prin orice mijloace, asupra localului secţiei de votare se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Citeşte şi

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. VIDEO Peste 50 de reprezentanţi ai studenţilor şi ai partidelor pichetează Prefectura Cluj şi cer demisia prefectului. Strigă "Jos Ponta!"

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Peste 500 de puşcăriaşi de la Gherla şi-au votat preşedintele

FOTO ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De ce au votat oamenii din cea mai mare comună din ţară: „Să nu ne mai fure ţara“

Alegeri prezidenţiale 2014. ”Să vă trăznească pe toţi! Că numa să cerşiţi voturi ştiţi”, mesajul pentru politicieni scris de un clujean pe buletinul de vot


Spirit civic de interlop clujean. De ce îi invită Nelson Mondialu pe români să voteze

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Boc: „Am votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie frumoasă”

Alegeri prezidenţiale 2014. Ioan Rus a votat pentru "a îndeplini o speranţă a sa". "Am votat să înceteze ura şi războiul românilor împotriva românilor"

VIDEO Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Cluj. Ies sau nu clujenii la vot?

Alegeri prezidenţiale 2014. Preşedintele PNL Cluj: “Am votat pentru o Românie a lucrului bine făcut”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite