Centru modern pentru copiii cu sindrom Down şi cu autism, deschis la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un centru modern pentru copiii cu atism, inaugurat la Călăraşi FOTO Facebook/Vasile Iliuţă
Un centru modern pentru copiii cu atism, inaugurat la Călăraşi FOTO Facebook/Vasile Iliuţă

Un centru modern pentru copiii cu sindrom Down şi autism a fost inaugurat marţi, 2 august, la Călăraşi. Investiţia se ridică la 420.000 de euro.

"420.000 de euro este valoarea obiectivului Centrului SERA pentru copiii cu sindrom Down şi spectru autist, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de 63.000 de euro, iar cea a Fundaţiei SERA, de 357.000 de euro. În această locaţie modernă şi necesară vor putea fi cazaţi pe timp de zi 36 de copii speciali, micuţii beneficiind de servicii medicale de  kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie şi consiliere psihologică", a precizat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

Centrul de terapie pentru cei aproximativ 300 de copii din Călăraşi care suferă de autism şi de sindrom Down a fost construit în incinta unei foste unităţi militare, situată pe strada Independenţei din Călăraşi.

"Va fi un Centru de zi în care copilul va fi îngrijit doar pe durata zilei. În mod normal va avea o capacitate de 36 de copii / zi cu funcţiunile esenţiale pentru reabilitare: kinetoterapie, hidroterapie, educaţie specială, logopedie, consiliere psihologică,” a explicat Bogdan Simion, director executiv al Fundaţiei SERA.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cea mai faimoasă barjă din Ucraina a fost furată. Rusia suspendă deocamdată campania spre Slaviansk

UDMR, prinsă între avantajele guvernării şi cele ale mariajului din interes cu Budapesta

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite