Săteni exasperați de golani. Tineri fără ocupație umblă razna și distrug bunurile publice VIDEO

0
Publicat:

Scene revoltătoare sunt surprinse frecvent de camerele de supraveghere instalate în centrul localității Smeeni, județul Buzău. Grupuri de golani ies frecvent în evidență prin comportamentul iresponsabil și lipsit de respect față de bunurile publice.

Cel mai recent clip surprinde doi adolescenți care vandalizează un refugiu pentru recreere, din centrul comunei. Spațiul este prevăzut cu automate de cafea și răcoritoare, fiind conceput ca un loc de popas pentru trecătorii care așteaptă miloacele de transport în comun, stația fiind la câțiva metri distanță.   

Pe înregistrarea postată de Dan Pavel, un antreprenor local, apar doi teribiliști care consumă bere dintr-un bidon, smulg un ghiveci cu flori ornamentale fixat cu suruburi pe o masă, răstoarnă gunoiul dintr-un tomberon apoi forțează un tonomat de băuturi răcoritoare și dulciuri. Nu este prima înregistrare de acest fel.

„Tonomatul, instalat în vara acestui an, a fost până acum o atracție plăcută și prietenoasă pentru locuitorii din Smeeni. Proprietarul a creat un spațiu primitor lângă tonomat, cu mese și ghivece ornamentale, oferind un loc plăcut pentru cei care așteaptă autobuzul, dat fiind faptul că stația de autobuz se află la doar câțiva metri distanță”, scria Dan Pavel la o postare similară, din 2023.

Clipul postat miercuri pe grupul de Facebook al comunei Smeeni a strâns numeroase reacții din partea localnicilor revoltați, sătui de atitudinea unora dintre tinerii din comunitate.

„Niște descreierați. Chiar nu-i cunoaște nimeni? Trebuiesc identificați, dați pe mâna poliției, amendați drastic și obligați să facă bec tot centrul satului. Patronul acelui chioșc, pe neve să pună mâna pe ei și să le facă capetele numai cucuie”, scrie Marian Popa, localnic.

Grupul de vandali SURSA cameră video Dan Pavel
Grupul de vandali SURSA cameră video Dan Pavel

„Vinovați nu sunt ei, ci societatea în care au crescut pentru că astfel de fapte au fost tolerate. Asta este generația "supa la plic" pe care și-au dorit-o mai marii lumii. Cum conduci o nație după bunul plac? Îi iei învățământul și așa creezi o nouă generație de sclavi moderni. Trist, dar adevărat. De cei 7 ani de-acasă nici nu mai poate fi vorba! Avem ceea ce creștem”, este părerea altui localnic, Florin Ghiveci.

Prin publicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, autorul postării atrage atenția comunități asupra unui tip de comportament care devine din ce în ce mai supărător. Chiar în descrierea filmulețului, acesta își îndeamnă concetățenii să sune la 112. Poliția din localitate transmite că, până în acest moment, nu a fost depusă vreo plângere împotriva teribiliștilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite