Noua „distracție” a teribiliștilor, surprinsă de o cameră de supraveghere. Lecția pe care o dă un cetățean VIDEO

0
Publicat:

O scenă dezolantă a fost surprinsă de una dintre camerele de supraveghere instalate în centrul localității Smeeni, județul Buzău, într-una dintre serile recente. Un grup de adolescenți a atras atenția publicului prin comportamentul iresponsabil și lipsit de respect față de bunurile publice.

image

Imaginile înregistrate după ora 22,00 arată pe unul dintre tinerii teribiliști încercând să smulgă un ghiveci cu flori ornamentale fixat cu suruburi pe o masă în apropierea tonomatului de băuturi răcoritoare din centrul localității.

Constatând că eforturile sale nu au avut succes, acesta face loc altuia, care decide să își arate abilitățile lovind ghiveciul cu piciorul. De data aceasta, ghiveciul este trântit la pământ, iar satisfacția tânărului „erou” este evidentă.

„Tonomatul, instalat în vara acestui an, a fost până acum o atracție plăcută și prietenoasă pentru locuitorii din Smeeni. Proprietarul a creat un spațiu primitor lângă tonomat, cu mese și ghivece ornamentale, oferind un loc plăcut pentru cei care așteaptă autobuzul, dat fiind faptul că stația de autobuz se află la doar câțiva metri distanță”, scrie cetățeanul din Smeeni care a postat înregistrările.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu au făcut altceva decât să atragă atenția întregii comunități asupra unui comportament inacceptabil.

„Nu valoarea ghiveciului ornamental este esențială în acest caz, ci faptul că un gest de frumusețe a putut să deranjeze un tânăr care, în loc să aprecieze, a ales să distrugă“, a declarat Dan Pavel, proprietarul tonomatului.

Acesta a adăugat că intenționează să-l identifice pe tânăr și să ia măsuri legale, dar oferă și o soluție alternativă pentru aceasta.

„În două zile, cu ajutorul imaginilor, voi afla cine este acest copil. Dacă vrea să evite o eventuală plângere la poliție, va trebui să se filmeze cu telefonul în fața ghiveciului distrus, să-și ceară scuze și să posteze pe rețelele de socializare din Smeeni filmulețul“, a subliniat Dan Pavel.

„Comportamentul inconștient al tinerilor ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru comunitate în privința educației pe care o oferim copiilor noștri”, este de părere cetățeanul din Smeeni care a postat înregistrarea pe rețelele de socializare.

Potrivit autorului, motivul publicării clipului este de a evidenția necesitatea unei educații mai atente și responsabile din partea părinților.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite