Cinci elevi aflați pe trecerea de pietoni, luați pe capotă de o mașină. Copiii se duceau la școală

0
Publicat:

Cinci elevi au fost loviți de un autoturism, marți dimineață, 23 ianuarie 2024, în timp ce traversau regulamentar Drumul Național 2C, în centrul comunei Smeeni din Buzău. Unul dintre copii a ajuns la Spitalul Județean Buzău cu leziuni la un picior.

Aceasta este trecerea de pietoni pe care se aflau elevii. FOTO Iulian Bunilă
Aceasta este trecerea de pietoni pe care se aflau elevii. FOTO Iulian Bunilă

Potrivit polițiștilor de la Serviciul Rutier, un autoturism condus pe direcția Costești către orașul Pogoanele de către o șoferiță, în vârstă de 39 de ani, din Smeeni a surprins și a accidentat mai mulți pietoni minori care s-ar fi angajat în traversarea drumului în zona marcajului pietonal.

Evenimentul rutier s-a produs la ora 7.06, la scurt timp după ce autobuzul școlar al comunei Smeeni a lăsat un grup de copii în stația din centrul localității, pentru a merge la școală.

Imediat ce au coborât din microbuz, elevii s-au angajat în traversarea șoselei, pe trecerea de pietoni, iar la un moment dat o mașină a intrat în ultimii cinci pietoni din grup.

Șoferița aflată la volan ar fi frânat înainte de marcajul pietonal, însă mașina s-a oprit greu, din cauza carosabilului alunecos. Cei cinci copii surprinși de vehicul pe zebră au fost luați pe capotă și trântiți la peste doi metri distanță.

Patru dintre copiii accidentați s-au ridicat imediat. Unul dintre ei, rănit mai grav, a rămas pe asfalt câteva minute, după care a fost ajutat să meargă pe trotuar. Este vorba despre un elev în vârstă de 13 ani. Potrivit polițiștilor, acesta ar fi suferit un traumatism la un picior, necesitând transportul cu ambulanța la Urgențele Spitalului Județean Buzău.

„În urma evaluării medicale inițiale, patru minori, cu vârste cuprinse între între 10 și 13 ani, au fost transportați la spital pentru îngrijiri de specialitate”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău.

În cauză se va întocmi dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite