Găinarii care au mers cu BMW-ul la furat cartofi au fost arestați VIDEO

0
Publicat:

Indivizii cu BMW filmați în timp ce furau un sac cu cartofi din fața unui magazin sătesc din Smeeni, Buzău, au ajuns în arestul Poliției. Ei sunt tot buzoieni și sunt hoți cu ștate vechi.

Este vorba despre doi bărbați din Buzău: unul de 28 de ani, celălalt de 54 de ani. Aceștia au fost arestați preventiv pentru mai multe infracțiuni grave.

Cei doi sunt cunoscuți de polițiști pentru numeroasele furturi comise, atât în Buzău, cât și în județele limitrofe, precum Brăila sau Prahova. În ultimele săptămâni, ei au acționat în principal în localitățile buzoiene.

De la Gherăseni au furat doi porci din gospodăria unui localnic, dar și o mașină ce aparține unei societăți comerciale. Au furat mașina, dar au și alimentat, fără a plăti. Mai mult, după ce au fugit din benzinărie, au fost implicați într-un accident rutier. În cele din urmă, au abandonat maşina furată în comuna Gălbinaşi.

„Din cercetările efectuate de către polițiști s-a stabilit că în perioada 3 – 13 decembrie a.c., cei doi bărbați în vârstă de 28 și 54 de ani, din Buzău, ar fi sustras suine de la un imobil din Gherăseni, dar şi un autoturism aparținând unei societăți comerciale din Buzău. De asemenea, ar fi alimentat cu carburant mașina sustrasă la un agent economic fără a achita contravaloarea şi ar fi fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Ulterior ar fi abandonat maşina în Gălbinaşi”, a transmis IPJ Buzău.

Prejudiciul a fost aproximat de persoanele vătămate la peste 25.000 de lei. Polițiștii buzoieni au pornit pe urmele lor. Au descins la locuințele lor, de unde au ridicat sume importante de bani, dar și o mașină care ar fi fost furată.

„În urma percheziției a fost indisponibilizat un autoturism despre care există indicii că ar fi fost sustras, mai multe telefoane mobile, medii de stocare, 12.000 de lei, 55 de euro, 3.900 de bolivari și alte bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată”, a mai precizat IPJ Buzău.

Momentul încărcării sacului de cartofi în portbagajul BMW-ului. SURSA Facebook
Momentul încărcării sacului de cartofi în portbagajul BMW-ului. SURSA Facebook

Cei doi infractori au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de furt calificat, furt calificat în scop de folosință, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Unul dintre infractorii cu BMW a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce fura un sac de cartofi din marfa expusă la poarta unui magazin. Incidentul a avut loc în comuna buzoiană Smeeni.

Pe înregistrarea video, de aproape trei minute, se vede cum șoferul coboară din mașină, pare că intră în magazin, dar iese, apoi pune un sac de cartofi în portbagaj înainte de a pleca.

Reacțiile localnicilor nu au întârziat să apară, cu mulți exprimându-și indignarea față de gestul șoferului de BMW, subliniind faptul că este rușinos ca posesorul unei mașini cu o valoare de piață de câteva zeci de mii de euro să comită un astfel de act.

„Să te faci de râs pentru un sac de cartofi, asta înseamnă să fii mafiot”, „Tigaie avea, îi lipseau cartofii” și „A băgat de 30 de lei motorină și a rămas cu stomacul gol”, sunt câteva dintre reacțiile celor care au văzut clipul.

Pe de altă parte, au existat și persoane care au încercat să găsească o justificare pentru comportamentul șoferului. Unii au afirmat că acesta ar fi recurs la furt din cauza ignorării sale de către vânzătoarea magazinului, sugerând că ar fi fost tratat necorespunzător în calitate de client.

„Păi, se vede că se îndreaptă spre interiorul curții după ce pune sacul în mașină. Eu cred că a vrut să-l plătească, dar doamna de la vânzare nu s-a sinchisit să iasă să-și vândă marfa! Așteaptă ca la peco să-ți bagi singur marfa și să mergi să plătești!”, este unul dintre mesaje.

Cu toate acestea, gestul surprins de camera de supraveghere a stârnit dezbateri aprinse cu privire la moralitate și comportamentul în societate, cu mulți condamnând acțiunea și alții încercând să înțeleagă motivele din spatele furtului de cartofi. Clipul video a fost retras de pe rețelele de socializare, probabil în urma reacțiilor puternice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite