S-a tasat soșeaua de desupra Pasajului Unirii. Circulaţia a fost restricţionată

0
Publicat:

Circulația rutieră a fost restricționată în zona Pieței Unirii, după ce s-a constat că sistemul rutier aflat deasupra planșeului Unirii și a pasajului rutier Unirii s-a tasat, a transmis Primăria Sectorului 4.

Pasajul Unirii / Foto: Arhivă
Pasajul Unirii / Foto: Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă, restricțiile de circulație sunt la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, precum și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu, fiind puse semnalizări cu balize în regim de urgență.

Aceeași sursă menționează că zonele vor fi verificate de experți pentru a se afla care sunt cauzele tasării și a se găsi soluții pentru remedierea deficiențelor în cel mai scurt timp posibil. Atât planșeul Unirii, cât și pasajul Unirii au fost încadrate, în urma ultimelor studii, în starea tehnică IV, adică nesatisfăcător.

În acest context, Primăria Sectorului 4 „a solicitat Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, restricționarea circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență.”.

Studiul de Fezabilitate pentru consolidarea/refacerea planșeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat. În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitație publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuției să fie în a doua jumătate a anului 2024, așa cum a fost prognozat inițial, a mai precizat primăria.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite