Pasagerii autocarului grecesc implicat în accidentul din Pasajul Unirii dau în judecată autoritățile române

0
Publicat:

Accidentul s-a soldat cu moartea unui bărbat de 53 de ani și rănirea altor 24 de persoane. În prezent, trei turiști greci se mai află internați în spital, în stare stabilă. 

Autocarul care a provocat accidentul din Pasajul Unirii FOTO Inquam Photos
Autocarul care a provocat accidentul din Pasajul Unirii FOTO Inquam Photos

Turiștii greci care au fost implicați în gravul accident de la Pasajul Unirii, pe 23 decembrie, soldat cu moartea unui bărbat și rănirea a 24 de persoane vor da în judecată autoritățile române, dar și agențiile de turism care le-au organizat excursia.

Unul dintre răniți a declarat pentru presa din Grecia că cei prezenți în autocar se vor organiza pentru proces.

„Ne opream la fiecare 2,5 ore sau aşa ceva, în funcţie de locul unde găseam următoarea parcare, şi pauza era de 20 de minute. Având în vedere starea drumului, şoferul mergea încet, am înţeles cu toţii asta”, a afirmat Maria Thersiti, una dintre turistele aflate în autocarul groazei.

„Aş vrea să fi fost doar răniţi şi acea persoană să fie în viaţă. Din păcate, există o persoană care a murit şi pentru că în România au mai fost accidente în acelaşi loc, după ce trecem peste toate şi după înmormântare, ne vom organiza, încet, pentru a acţiona în justiţie ambele agenţii de turism, din Volos şi Larissa, dar şi autorităţile române”, a mai spus femeia, scrie Libertatea.

Conducătorul autocarului care a intrat, vineri, 23 decembrie, în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii din Capitală, a afirmat pentru presa greacă, prin intermediul avocatului, că nu a văzut indicatorul de la intrarea în pasaj.

„Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că era interzis. A fost ghinion. După impact, nu credeam că va ieși cineva în viață. Am auzit strigăte și plânsete peste tot, eram șocat și incapabil sa reacționez. Din păcate eram eu la volan, dar ar fi putut fi altcineva”, a transmis conducătorul autocarului prin intermediul avocatului, în cadrul emisiunii „Ora Greciei” a postului de televiziune OPEN.  

Acesta a menționat că este disponibil oricând pentru procurorii care cercetează circumstanțele în care s-a produs accidentul în care un bărbat, în vârstă de 53 de ani, a murit și alte 24 de persoane au fost rănite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite