Primăria care și-a dotat site-ul cu inteligență artificială. Cum sunt ajutați cetățenii

0
Publicat:

Inteligența artificială devine tot mai prezentă în viețile noastre. Primăria Sectorului 3 din Capitală și-a dotat site-ul cu un chat cu inteligentă artificială (IA) și spune că este prima administrație publică din țară care a făcut asta.

Cetățenii din Sectorul 3 vor fi întâmpinați de un chat cu IA pe site-ul primăriei - Shutterstock
Cetățenii din Sectorul 3 vor fi întâmpinați de un chat cu IA pe site-ul primăriei - Shutterstock

De astăzi înainte cei care au de rezolvat lucruri pe site-ul Primăriei de la Sectorul 3 din București vor fi întâmpinați de un asistent virtual care „va căuta informații și va oferi asistență în rezolvarea nevoilor adiminstrative”.   

Administrația locală a anunțat pe Facebook îmbunătățirea adusă site-ului oficial. Potrivit anunțului, asistentul virtual va fi disponibil 24/7 pentru răspunsuri rapide.

Cei de la primărie spun că „sistemul de IA este într-o fază de învățare și se va perfecționa treptat, acumulând cunoștințe din interacțiunile cu utilizatorii pentru a răspunde din ce în ce mai eficient întrebărilor adresate.” 

Asistentul virtual cu IA de pe site-ul Primariei sectorului 3 -  Foto Facebook
Asistentul virtual cu IA de pe site-ul Primariei sectorului 3 - Foto Facebook

Cetățenii sunt încurajați să folosească chat-ul, mai ales că acest lucru favorizează procesul de învățare al tehnologiei utilizate.   

De asemenea, administrația informează că persoanele pot comunica online și prin „metode tradiționale”, cum ar fi e-mail sau paginile de pe rețelele de socializare. 

Implementarea sistemului speră să deschidă „un nou capitol în evoluția serviciilor publice și în modul în care administrația răspunde nevoilor cetățenilor”, conform sursei citate. 

Rămâne de vâzut ce părere au utilizatorii despre noul asistent virtual.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite