Regulament nou pentru parcările din Sectorul 3. Cât vor costa locurile nenominale

0
Publicat:

Locurile de parcare nenominale din Sectorul 3 vor putea fi utilizate contra-cost, pe o perioadă limitată, de luni până duminică, de orice persoană fizică sau juridică, arată noile modificări ale Regulamentului privind gestionarea locurilor din parcările de reşedinţă din Sectorul 3.

Foto: Arhivă / Inquam Photos
Foto: Arhivă / Inquam Photos

Astfel, conducătorii auto care se află în tranzit pot să parcheze pe locurile nominale cu doar 5lei/oră, tarif unic de plată, indiferent de oră sau ziua săptămânii.

„Tariful se achită anticipat prin intermediul unui SMS sau prin alte aplicații informatice indicate. Plata tarifului orar permite utilizatorului de a parcare pe locurile nenominale (indicate cu galben în teren)”, arată primăria Sectorului 3.

Totodată, deținătorii autorizațiilor de parcare emise de Primăria Sectorului 3 pentru locurile de parcare nenominale pot utiliza, de luni până duminică, în intervalul orar 8:00-18:00, orice loc de parcare nenominal din sector, fără achitarea tarifului unic orar. Potrivit actului normativ votat de Consiliul Local Sector 3, excepție face parcarea subterană Decebal, pentru care se vor respecta prevederile hotărârii Consiliului Local nr. 24 din februarie 2022, cu modificările şi completările ulterioare. După ora 18:00 și până la ora 8:00, aceștia pot ocupa un loc nenominal doar în zona pentru care au obținut autorizația.

Locuri de parcare pentru familie

În noul regulament sunt prevăzute și locuri de parcare dublate (nominale) – Acolo unde există spațiu, vor fi create locuri de parcare duble, primul loc de parcare fiind cel existent, accesul făcându-se prin spațiul destinat celui de-al doilea loc de parcare, marcat ulterior.

„Aceste  locuri vor fi atribuite cu prioritate pentru același imobil, dar pentru persoane fizice diferite, sau, prin excepție, pentru imobile diferite, prin prezentarea unui acord scris al deținătorului primului loc de parcare”, a mai transmis primăria.

Alte prevederi ale noului regulament

• La nivelul Sectorului 3 vor fi amenajate și vor putea fi atribuite locuri de parcare pentru autovehicule cu 2 sau 3 roți.

• Procentul locurilor nenominale din totalul locurilor de parcare se mărește de la 30, la 60%, acestea putând fi utilizate de către posesorii autorizațiilor de parcare specifice locurilor nenominale.

Noul regulament intră în vigoare în data de 17.06.2023.

  Întregul conținut al hotărârii de Consiliu Local poate fi consultat aici: https://www.primarie3.ro/.../HCLS3_nr._242_din_29_.05...

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite