Prefectul Capitalei: Resursele geotermale ale Bucureștiului nu sunt valorificate aproape deloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, a afirmat joi că Bucureștiul stă pe resurse de ape geotermale extrem de importante, însă nu sunt valorificate aproape deloc. Acesta a subliniat că investiţia de aproximativ 30 de milioane de euro din nordul Capitalei, în judeţul Ilfov, Therme,  este una infimă pentru o economie regională atât de dezvoltată. 

Rareș Hopincă spune că apele geotermale din București sunt valorificate insuficient- Foto Facebook
Rareș Hopincă spune că apele geotermale din București sunt valorificate insuficient- Foto Facebook

În cadrul conferinței pentru „Dezvoltare Durabilă prin Valorificarea Resurselor Balneare”, Rareș Hopincă a evidențiat nevoia de investiții pentru valorificarea resurselor termale disponibile în zona București Ilfov. 

Municipiul Bucureşti stă pe resurse de ape geotermale extrem, extrem de importante. Nu sunt valorificate aproape deloc. S-a făcut o investiţie foarte importantă în nordul Capitalei, în judeţul Ilfov, unii spun că-i mare, alţii spun că nu-i mare. Este în jur de 30 de milioane de euro. Pentru o economie regională atât de dezvoltată, cum e cea a municipiului Bucureşti, este investiţie infimă. Această investiţie, în cascadă, aduce o serie de multe, multe alte investiţii. Să vă dau un exemplu: observând o necesitate concretă, în sensul că sunt două avioane pe zi – erau cel puţin – din Tel Aviv, care veneau la Bucureşti pentru Therme – au fost investitori israelieni care au dorit să-şi construiască în Baloteşti, în proximitatea investiţiei de la Therme, un fel de sate turistice exclusiv pentru cetăţenii israelieni care vin, stau în România 3-4 zile, doar pentru a merge la Therme. Şi asta e doar o investiţie care valorifică o cantitate infimă din resursele municipiului Bucureşti”, a transmis Rareş Hopincă, potrivit G4Media. 

Prefectul Capitalei spune că această resursă are un potențial mult mai mare și dă vina în primul rând pe autorități, mai degrabă decât pe investitori pe nedezvoltarea afacerilor în această zonă. 

Rareș Hopincă crede că lucrurile pot fi îndreptate „pas cu pas”.  

Avem această resursă, o putem folosi şi pentru dezvoltarea unor programe, produse turistice, dar o putem folosi şi pentru eficienţa energetică la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov”, a adăugat prefectul. 

Sunt necesare investiţii dar, raportat la cât se investeşte într-un sistem de termoficare în Bucureşti, de exemplu, care crapă din toate încheieturile, investiţia în astfel de produse sustenabile ar fi mult, mult mai mică. Aş vrea să aduc în discuţie următorul lucru: de prea multe ori, când ne referim la turismul de sănătate, vedem drept beneficiari ai acestui turism oameni bolnavi, ceea ce nu e deloc corect. Noi restrângem foarte, foarte mult o întreagă activitate la o nişă, la un segment de public mult mai mic faţă de toţi cei care ar putea fi beneficiarii acestui produs”, a menționat  Rareş Hopincă în cadrul conferinței de joi. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite