Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru lărgirea Bulevardului Dimitrie Pompeiu

0
Publicat:

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un anunț important pe pagina sa de Facebook: a fost atribuit contractul pentru proiectul de lărgire a Bulevardului Dimitrie Pompeiu la două benzi pe sens. Această decizie va aduce îmbunătățiri semnificative în traficului din zonă, facilitând mobilitatea locuitorilor din București.

Bulevardul Dimitrie Pompeiu va avea două benzi FOTO Facebook/ Nicușor Dan
Bulevardul Dimitrie Pompeiu va avea două benzi FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Potrivit anunțului făcut de primar, studiul de fezabilitate pentru acest proiect va fi elaborat de către F.I.P. Consulting SRL, iar termenul de execuție este de 180 de zile.

Proiectul nu se oprește doar la lărgirea bulevardului, ci include și alte elemente esențiale pentru fluidizarea traficului și îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

„Proiectul include și extinderea infrastructurii de tramvai de la capătul liniei existente până la Bd. Barbu Văcărescu”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.

Această măsură este menită să faciliteze transportul în comun și va contribui la reducerea congestionării traficului în zonă.

De asemenea, proiectul propune construirea unui drum de legătură între Șoseaua Pipera, Bulevardul Dimitrie Pompeiu și Strada Fabrica de Glucoză, oferind o rută alternativă pentru șoferi și contribuind la redistribuirea fluxului de trafic. Totodată, se va construi o parcare de tip park&ride.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite