Incendiu în Parcul Natural Văcărești din București: „Sunt posibilități de propagare din cauza vântului” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi după-amiază, în Parcul Natural Văcărești din București. Pompierii se luptă cu flăcările. Din cauza vântului, incendiul riscă să se extindă.

UPDATE  Incendiul din Delta Văcăreşti, care s-a manifestat, joi după-amiază, pe o suprafaţă de 6 hectare, a fost stins de pompierii sosiţi la intervenţie, a anunţat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF). 


 Intervin 12 autospeciale de pompieri.

Pompierii luptă cu focul. OTO ISU București Ilfov
Pompierii luptă cu focul. OTO ISU București Ilfov

„(Incendiul) se manifesta pe o suprafață de 1,5 hectare. Sunt posibilități de propagare din cauza vântului”, precizează ISU București Ilfov.

Și Asociația Parcul Natural Văcărești și-a exprimat îngrijorarea cu privire la extinderea flăcărilor.

„Are loc un incendiu de vegetație în Parcul Natural Văcărești. Vântul amplifică extinderea focului, făcând dificilă intervenția și localizarea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență intervine cu autospeciale și personal specializat. Sperăm să fie neutralizat cât mai repede”, a notata Asociația pe pagina sa de Facebook.

Bucureștenii care locuiesc în apropiere au primit mesaje de tip RO-ALERT.

image

Deocamdată nu se știe de la ce a izbucnit incendiul.

În parc este interzisă aprinderea focului de orice fel

Amintim că, în vara anului 2022, un alt incendiu izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti a afectat o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi.

În mai 2023, Ministerul Mediului a aprobat Regulamentul Parcului Natural Văcărești, document care protejează, printr-o serie de reglementări, această zonă naturală.

Accesul în parc este permis conform unui program de vizitare ce va fi afișat pe panourile de intrare în parc și care va varia în funcție de anotimp.

Printre altele, în parc este interzisă aprinderea focului de orice fel, inclusiv aprinderea și eliberarea lampioanelor, folosirea oricăror materiale pirotehnice, focuri de artificii, petarde, pocnitori și altele asemenea.

În plus, pe teritoriul Parcului Natural Văcărești este interzisă desfășurarea de activități comerciale neautorizate și fără acordul Administrației Parcul Natural Văcărești.

În ceea ce privește sancțiunile, nerespectarea dispozițiilor Regulamentului Parcului Natural Văcărești constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite