Nicuşor Dan: Ieri am finalizat procedura de preluare în administrare a Parcului Văcăreşti. Este o premieră în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă, într-o postare pe Facebook, că ieri a finalizat procedura de preluare în administrare a Parcului Văcăreşti. ”E pentru prima oară când o arie naturală protejată din România e dată în administrare unei primării”, spune primarul.

Potrivit lui Nicuşor Dan, prin contractul semnat ieri, Parcul Văcăreşti va fi gestionat de Administraţia Parcul Natural Văcăreşti, structură special creată în acest scop şi aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

„Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare. Chiar din ianuarie vrem să demarăm câteva lucrări de urgenţă în parc: reabilitarea şi punerea în siguranţă a punctelor de acces, igienizarea şi ecologizarea, asigurarea patrulării şi a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei şi cadastrul celor 183 de hectare ale parcului. Urmează apoi să lansăm un concurs internaţional pentru identificarea de soluţii pentru amenajare”, spune el. 

Nicuşor Dan mai afirmă că, fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenţii minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare.

„Va fi un spaţiu pentru pasionaţii de natură, de lacuri, plante şi păsări – fără clădiri, terase sau spaţii de distracţie. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generaţiile de azi şi din viitor”, mai spune Nicuşor Dan. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite