Sportul salvează natura: 9.200 de euro pentru Parcul Văcărești, după cursa Sun Challenge

0
Publicat:

Sun Challenge - singura cursă de alergare din Parcul Văcărești – a adunat 9.200 de euro din taxele de participare ale celor 350 de alergători amatori. Pe 1 octombrie 2023, participanții la cursă au alergat pe trasee de 5, 10 sau 20 de km prin Parcul Văcărești, la cea de-a cincea ediție a Sun Challenge.

Sun Challenge, o cursă într-un peisaj unic pentru București
Sun Challenge, o cursă într-un peisaj unic pentru București

Au fost premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2 și 3 General Open, masculin și feminin. Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul competiției s-a ridicat la peste 50.000 lei. De asemenea, participanții s-au putut înscrie la o tombolă cu 55 de premii în valoare de peste 10.000 lei.

Sun Challenge Văcărești este mai mult decât un eveniment recurent de alergare, este un angajament de a susține şi proteja natura şi viețuitoarele din inima Bucureştiului.

Fondurile strânse din taxele de înregistrare de la alergători vor fi folosite pentru a construi adăposturi plutitoare pentru speciile de păsări și țestoasele din parc. Suma totală a fost suplimentată cu 2.000 de euro de CBRE - compania ce administrează Sun Plaza.

Sun Plaza, în colaborare cu partenerii săi, își menține angajamentul de a proteja Parcul Văcărești. În anii precedenți, Sun Challenge a făcut progrese semnificative privind conservarea parcului, de la crearea unei maternități pentru țestoase până la inițierea unui program de conservare a vidrelor. Din taxele de participare de anul trecut a fost marcat permanent un traseu de alergare de 10 km în Parcul Văcărești.

Lucian Mîndruță și Cătălin Chirilă, implicați

Anul acesta, Sun Challenge a primit sprijinul ambasadorilor Lucian Mîndruţă - jurnalist și Cătălin Chirilă – campion mondial și european la canoe, care au împărtăşit misiunea evenimentului de a îmbina sportul cu responsabilitatea pentru mediu.

Editia 2023 a Sun Challenge a fost susținută de o de serie de parteneri, printre care Administrația Parcul Natural Văcărești, Asociația Parcul Natural Văcărești, Bebe Tei, CBRE, Cora, Cupio, Decimas, Dr.Max, Gatorade, Gerovital, Gold Nutrition, Flormar, Jacobs, Leroy Merlin, OptiBlu, Sabon, Sesderma, Stretto, Unicorn Naturals, Worldclass, Yves Rocher, Asociația Alergăm de plăcere.

Atmosfera2 jpg

Despre Sun Plaza

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, cu o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial cuprinde patru etaje din care două destinate exclusiv cumpărăturilor, un spațiu de relaxare și o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În 2018 Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, adăugând o aripă nouă și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food courtul și reamenajată o parte din terasa exterioară.

Centrul comercial este deținut de către CPI Property Group și administrat de către CBRE România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite