Control al Gărzii de Mediu, după incendiul din Parcul Natural Văcăreşti. A fost sesizată Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă se va dovedi că focul a fost pus în mod intenţionat, fapta reprezintă infracţiune conform legii Foto: ISU
Dacă se va dovedi că focul a fost pus în mod intenţionat, fapta reprezintă infracţiune conform legii Foto: ISU

Garda Naţională de Mediu a demarat un control, marţi, după incendiul din Parcul Natural Văcăreşti, care a afectat o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi.

”Un incendiu puternic de vegetaţie a izbucnit în această după amiază în Parcul Natural Văcăreşti, cu degajare masivă de fum. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) din cadrul Comisariatului Municipiului Bucureşti au ajuns la faţa locului, unde reprezentanţii ISU acţionau, deja, pentru stingerea incendiului. În prezent, incendiul a fost lichidat şi nu s-au înregistrat victime. Comisarii GNM investighează şi verifică pagubele aduse asupra mediului, în condiţiile în care focul s-a manifestat pe o suprafaţă de peste 15.000 mp, fiind amplificat de vântul care bate cu 20 km/h”, a transmis, marţi, Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că GNM a demarat un control la administratorul ariei protejate, pentru a verifica modul în care acesta şi-a îndeplinit obligaţiile legale şi contractuale care ţin de paza, protecţia şi monitorizarea parcului natural. 

”De asemenea, comisarii GNM au anunţat deja Poliţia Română. Dacă se va dovedi că focul a fost pus în mod intenţionat, fapta reprezintă infracţiune conform legii”, se mai arată în comunicat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite