Nicuşor Dan: Vor fi plantaţi frasini, tei şi carpeni pe malul Dâmboviţei, în zona Parcului Natural Văcăreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a început plantarea de flori pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcăreşti şi râul Dâmboviţa, urmând ca în aceeaşi zonă să fie plantaţi şi arbori din speciile mai rezistente.

Plantări de arbori pe malul Dâmboviței FOTO Facebook Nicușor Dan
Plantări de arbori pe malul Dâmboviței FOTO Facebook Nicușor Dan

"Angajaţii ALPAB au început plantarea de seminţe de flori, iar din 8 aprilie se vor planta pe aliniamentele din aceeaşi zonă arbori din speciile: frasin, tei, carpen, care au fost alese pentru că sunt mai rezistente la condiţiile de mediu urban", a scris edilul, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta a precizat că amenajarea pajiştii de pe malul Dâmboviţei face parte din proiectul "Traversăm prin verde", implementat de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti şi Romsilva cu sprijinul ALPAB, relateayă Agerpres. 

Nicușor Dan a anunțat continuarea demontării cablurilor de pe stâlpi și bulevarde. Unde au loc lucrări

 Cablurile agățate de stâlpii de elctricitate, care planează asupra străzilor și a bulevardelor din Capitală, vor fi complet demontate. Continuarea unor astfel de lucrări a fost anunțată de Primarul General, Nicușor Dan. El a precizat și sectoarele vizate. 

Nicușor Dan a declarat, recent, că municipalitatea continuă să elibereze stâlpii, străzile şi bulevardele de cabluri, fire şi echipamente pentru comunicaţii electronice neidentificate, cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al Bucureştiului. Anunțul a fost făcut public, pe pagina sa oficială de Facebook.

În ce zone ale Bucureștiului se vor efectua lucrări

Edilul a scris că, potrivit ultimei dispoziţii pe care a semnat-o, este vorba despre echipamentele şi cablurile montate pe stâlpi de pe artere din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5. Nicușor Dan a precizat, cu exactitate, și care sunt acele străzi și bulevarde vizate, după cum urmează:  „bulevardul Alexandru Ioan Cuza, strada Dr. Iacob Felix, Calea Plevnei, strada Frumoasă (din sectorul 1), bulevardul Ghica Tei, strada Ion Luca Caragiale, strada Vasile Lascăr sau strada Maria Rosetti (sectorul 2), Splaiul Unirii din Sectorul 3, strada Mitropolit Filaret şi şoseaua Berceni - Sectorul 4 şi strada Fabrica de Chibrituri din Sectorul 5.”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite