Vacanța artelor la muzeu, programul prin care Muzeul Casa Mureșenilor îi cucerește pe cei mici

0
Publicat:

Copiii brașoveni au și în această vară ocazia să petreacă mai multe zile din vacanță alături de Muzeul Casa Mureșenilor. Pe ângă atelierele interesante, cei mici vor avea parte de o excursie la Racoș

Ateliere organizate de Muzeul Casa Mureșenilor FOTO Ioan Buciumar
Ateliere organizate de Muzeul Casa Mureșenilor FOTO Ioan Buciumar

„Vacanța artelor la muzeu” este programul care îi atrage pe micuți cu activități extrem de interesante, desfășurate de Muzeul Casa Mureșenilor, pe durata vacanței de vară. Copiii au fost împărțiți în două categorii de vârstă, astfel încât să poată participa la ateliere potrivite cu preocupările lor.

Programul „Vacanța artelor la muzeu” se desfășoară și anul acesta. Este cea de a 17-a ediție și sunt deja înscriși aproape 20 de copii – mai pot să vină câțiva să se înscrie. Avem programe diversificate în fiecare zi de miercuri pentru opțiunea de vârstă 7-14 ani, dar există și pentru categoria de vârstă 4-6 ani programul „Alfabetul vesel”, coordonat de colega noastră, Bianca Micu. În cadrul programului pentru cei de 7-14 ani, în fiecare zi de miercuri, de la ora 11,00, le oferim ceva diferit copiilor”, a explicat muzeograful Ovidiu Savu.

În 12 iulie a fost deja organizat un atelier de împletit, iar săptămâna aceasta va fi unul despre istoria ciocolatei. Copiii vor putea vedea ambalaje ale produselor din ciocolată din ultima sută de ani, dar vor putea afla și cum se produc acum cele mai delicioase praline de ciocolată chiar de la producătorul lor, Dorian Lungu.

Programul destinat copiilor care vor să petreacă vacanța de vară util și plăcut se va încheia în 19-20 august, cu două zile la Racoș, unde vor fi organizate excursii la coloanele de bazalt, lacul de smarald, vulcanul stins și stejarul din Mercheașa și vor avea loc concerte și multe ateliere interesante.

Pentru că această ultimă activitate se desfășoară la aproximativ 75 de kilometri de Brașov, muzeul are puține locuri în mașină pentru copii. Cei care doresc să participe pot veni cu părinții și să se întâlnească la Racoș cu reprezentanții Muzeului Casa Mureșenilor.

Pentru vizitarea sitului arheologic este nevoie de bilet de intrare, astfel că toți cei care vin trebuie să fie pregătiți cu suma necesară achitării contravalorii acestuia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite