Prag psihologic atins de Universitatea Transilvania din Brașov. Unde se află în topul din România

0
Publicat:

Universitatea Transilvania din Brașov a ajuns anul acesta la 500 de studenți străini. În metarankingul universităților din România, instituția brașoveană ocupă poziția a patra.

Universitatea Transilvania din Brașov are 500 de studenți străini FOTO iubescbrasovul.ro
Universitatea Transilvania din Brașov are 500 de studenți străini FOTO iubescbrasovul.ro

Numărul studenților străini de la Universitatea Transilvania din Brașov a depășit un prag psihologic, după ce tot mai mulți studenți internaționali au ales, în ultimii ani, să studieze în orașul de la poalele Tâmpei. Potrivit reprezentanților instituției, doar în ultimii 4 ani, numărul studenților internaționali a crescut cu peste 50%.

În anul universitar 2023-2024, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază 500 de studenți internaționali, din 84 de țări din Africa, America, Asia și Europa. Acestora li se adaugă alți 90 de studenți, doar în primul semestru, care au ales universitatea brașoveană ca destinație pentru o mobilitate de studii în cadrul programului Erasmus+.

Prin programul de burse Transilvania Academica Scholarship, finanțat integral de universitate, instituția atrage la studii tineri performanți din afara spațiului european, formând, în timp, un grup de „ambasadori” care contribuie la creșterea vizibilității sale la nivel internațional. Unii dintre bursieri aleg să își continue studiile doctorale tot la Brașov.

Cea mai recentă recunoaștere a eforturilor Universității Transilvania din Brașov în direcția internaționalizării o constituie intrarea ca membru cu drepturi depline în alianța de universități europene UNITA, alături de alte 9 universități de prestigiu din Italia, Franța, Spania, Portugalia și România.

În 2016, mai mulți reprezentanți ai universităților din România au pus la punct metodologia și au calculat metarankingul școlilor de învățământ superior din țara noastră. Acesta a suferit mai multe modificări și acum s-a întocmit clasamentul universităților românești, într-un mod asemănător cu felul în care acest clasament se întocmește la nivel internațional.

Prima în acest clasament este Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, urmată de Universitatea din București. Podiumul este completat, la egalitate, de alte două școli bucureștene, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Politehnica, iar pe locul al patrulea se situează, tot la egalitate, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și Universitatea Transilvania din Brașov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite