Universitatea Transilvania din Brașov ia măsuri împotriva Austriei, după refuzul legat de Schengen

0
Publicat:

Rectorul Universității Transilvania din Brașov a anunțat mai multe măsuri îndreptate împotriva Austriei, ca urmare a votului Schengen. Singurele colaborări care vor continua sunt cu mediul universitar din această țară.

Universitatea Transilvania ia măsuri împotriva Austriei FOTO Ioan Buciumar
Universitatea Transilvania ia măsuri împotriva Austriei FOTO Ioan Buciumar

Universitatea Transilvania din Brașov a luat primele măsuri după ce guvernul austriac a refuzat intrarea României în spațiul Schengen.

Rectorul instituției de învățământ superior a decis închiderea conturilor în lei și în valută pe care universitatea le deține la băncile cu capital austriac. Sumele respective vor fi transferate în alte bănci comerciale, cu capital majoritar românesc, în condiții contractuale cel puțin la fel de avantajoase pentru universitate.

De asemenea, rectorul Ioan Abrudan a decis ca alimentarea cu carburanți a autovehiculelor aflate în proprietatea Universității Transilvania din Brașov de la stațiile de alimentare aparținând societăților care au cel mai redus procent al capitalului austriac.

Totodată, Universitatea Transilvania din Brașov va achiziționa servicii de transport aerian pentru angajații şi studenții universității de la alte companii aeriene decât cele austriece.

Unitatea a anunțat și suspendarea întâlnirilor și discuțiilor conducerii Universității Transilvania din Brașov cu reprezentanți ai autorităților și firmelor din Austria până în momentul în care autoritățile acestui stat vor adopta „o decizie corectă, obiectivă și în conformitate cu valorile democratice europene“ în privința intrării României în spațiul Schengen.

Singurul domeniu în care Universitatea Transilvania nu aplică sancțiuni este cel universitar, unde va continua colaborările cu instituțiile de învățământ superior din Austria.

Universitatea Transilvania din Brașov este cea mai mare și mai performantă universitate din Regiunea Centru a României, la care studiază peste 20.000 de studenți din toate județele României și din alte 84 de țări ale lumii. 

Instituția brașoveană de învățământ superior are colaborări cu numeroase alte universități din aproape toate statele Uniunii Europene și din Statele Unite ale Americii și a cunoscut în ultimii ani cea mai accentuată ascensiune dintre universitățile din România în topul mondial al universităților, după ce a depășit chiar și universități cu mare tradiție în țara noastră. 

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri