Concurență uriașă la o specializare de la Universitatea Transilvania: 38 de candidați pe loc

0
Publicat:

Facultatea de Psihologie a Universității Transilvania din Brașov a înregistrat un record de 38 de candidați pe loc. La Medicină sunt peste 10 candidați pe loc, deși sunt peste 200 de locuri

Record de înscrieri la Universitatea Transilvania FOTO Ioan Buciumar
Record de înscrieri la Universitatea Transilvania FOTO Ioan Buciumar

Universitatea Transilvania a înregistrat un nou record de înscrieri pentru ocuparea unui loc în anul școlar 2023-2024. Aproape 16.000 de candidați s-au înscris la toate programele de licență și masterat ale universității, fapt care a dus la depășirea recordului înregistrat în urmă cu un an.

Dintre aceștia, 12.151 au fost la programele cu frecvență de la licență, cu peste 100 de dosare mai multe decât în anul trecut. S-a ajuns, astfel, ca recordul să fie de aproape 40 de concurenți pe un loc, la Psihologie, unde sunt 38 de candidați pe un loc, iar la Medicină să fie de peste 10 concurenți pe un loc.

Ceea ce ne bucură foarte tare este că avem, de exemplu, 24 de programe de studii care au chiar peste doi candidați pe un loc. Asta înseamnă că ele sunt programe atractive, spre care absolvenții de liceu au venit și în acest an. Practic, cele mai căutate programe de studii au fost Medicina, Psihologia, Calculatoarele, Informatica Economică și Informatica, programe care, de altfel, au și cea mai mare deschidere pe piața muncii”, a precizat Liliana Rogozea, prorector Universitatea Transilvania Brașov.

La polul opus, cei mai puțini candidați s-au înscris la Muzică, 62, dar aici și numărul total al locurilor disponibile la licență este mai mic – 71. La Facultatea de Știința și ingineria materialelor s-au înscris 86 de candidați, iar la Facultatea de Design și inginerie a lemnului, singura facultate de profil din țară, au fost validate 93 de dosare.

În total, pentru admiterea din acest an, la Universitatea Transilvania din Brașov au fost scoase la concurs peste 10.000 de locuri la licență și masterat. Dintre acestea, peste 7.000 de locuri au fost alocate programelor de studii de licență. Și în acest an, înscrierea la facultate s-a desfășurat exclusiv online.

La Facultatea de Medicină examenele se vor desfășura în 20 și 21 iulie, în funcție de profilul ales. La Facultatea de Educație fizică și sporturi montane, la Facultatea de Muzică și la Psihologie și științele educației, probele practice se vor desfășura în perioada 17-19 iulie. Rezultatele pentru toate facultățile vor fi afișate în 20 iulie. Excepție face Facultatea de Medicină, unde rezultatele vor fi afișate în 21 și 22 iulie. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite