Bolik, ursul din Ucraina adus la Zărnești, aproape de un premiu mondial. Cum îl puteți vota

0
Publicat:

Ursul Bolik de la Sanctuarul Libearty Zărnești a ajuns pe lista scurtă pentru obținerea unui premiu de 10.000 de dolari din partea World Animal Protection, alături de alte patru animale din lume.

Ursul Bolik, pe lista scurtă pentru un premiu mondial FOTO World Animal Protection
Ursul Bolik, pe lista scurtă pentru un premiu mondial FOTO World Animal Protection

Ursul Bolik, unul dintre patrupedele găzduite de Sanctuarul Libearty Zărnești, a ajuns pe lista scurtă a animalelor propuse pentru concursul Wild Animal Unique Personality – Animale Sălbatice cu Personalitate Unică. Patrupedul venit la Zărnești din Ucraina este unul dintre cele cinci animale ajunse în finala pentru atribuirea unui premiu de 10.000 de dolari.

Ursul sosit la Zărnești din Ucraina este un exemplar deosebit, care cântărește 500 de kilograme și se joacă mai ales cu ramuri de copaci. Mult timp el s-a temut chiar și să pășească pe iarbă, dar, odată ajuns la Zărnești, a început să iubească să se joace în natură și parcă nu se mai satură.

„Sigur că ne-am dori ca ursul Bolik să câștige acest concurs, dar, indiferent care animal va câștiga, este important pentru că atrage atenția publicului asupra acestor animale chinuite, care au trăit în cuști mizere, indiferent că sunt urși, elefanți, lupi sau alte animale”, a declarat Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni.

Lapis mai crede că ursul Bolik este un simbol al libertății, al solidarității românilor față de poporul ucrainean. Românii au primit nu numai cetățenii țării vecine greu încercate de război, ci și animalele care se aflau în pericol în Ucraina.

Bolik este unul din cei șapte urși veniți din Ucraina, care beneficiază la Sanctuarul Libearty de a doua șansă de a trăi liberi. El are o personalitate foarte plăcută, care l-a ajutat nu numai să se adapteze foarte rapid la Zărnești, dar și să îi bucure pe vizitatorii sanctuarului prin felul în care se joacă.

Pe lângă Bolik, pe listă mai figurează: elefantul Ruby - o femelă de 60 de ani din Cambodgia; gorila Nico - un mascul de 23 de ani din Spania; jaguarul Celeste - de un an, din Costa Rica; furnicarul Mocka, tot din Costa Rica. Oricare dintre aceste animale poate fi votat pe site-ul https://www.worldanimalprotection.org la secțiunea wild-animal-unique-personality-award/finalists.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite