Ursul din Ploiești, fugărit fără succes de către autorități. Ar putea fi printre cele 220 de animale care trebuie vânate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din Ploiești sunt în alertă de aproape o săptămână, de când a fost zărit, pentru prima oară, un urs plimbându-se prin oraș. Între timp, Ministerul Mediului a stabilit cota de vânat pentru urșii din pădurile României, pentru a preveni astfel de incidente.

Ursul fotografiat în Ploiești. FOTO obsevatorulph.ro
Ursul fotografiat în Ploiești. FOTO obsevatorulph.ro

Ministerul Mediului a primit rezultatele specialiștilor de la Academia Română, care au calculat care este numărul optim de urși care ar trebui eliminați.

„Academia Română consideră că un număr de 140 de exemplare pentru cota de prevenție și 80 de exemplare pentru cota de intervenție ar trebui să fie suficient. Am solicitat colegilor să pregătească rapid proiectul de ordin care să respecte exigențele Academiei Române”, a precizat Mircea Feche, ministrul Mediului.

Ministrul Mediului spune că se vor elimina cu prioritate acei urși care ajung în intravilan.

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a decis, în ultima sa zi în funcție, vânarea a peste 500 de urși, dar ministrul actual, Mircea Fechet, a stabiit să fie vânați doar 220.

De foarte puțin timp, Academia Română ne-a comunicat punctul de vedere. Cred că cea mai importantă chestiune se referă la cota în sine. Cu alte cuvinte, Academia Română consideră că un număr de 140 de exemplare pentru cota de prevenție și 80 de exemplare pentru cota de intervenție ar trebui să fie suficiente. Din acest motiv, eu nu-mi propun să intru într-o negociere sau într-o dezbatere cu specialiștii Academiei Române. Voi lua de bună această cifră și am solicitat angajaților Ministerului Mediului, având în vedere că există conflicte aproape zilnice între urs și om, având în vedere că sunt județe extrem de afectate de aceste conflicte, fie că discutăm despre pagube însemnate în gospodăriile oamenilor, fie că vorbim despre pierderea de vieți omenești”, a afirmat ministrul Mediului.

RO-Alert: Prezența unui urs în Sinaia

Autoritățile din Prahova au emis un mesaj RO-Alert care semnala prezența unui urs în orașul turistic Sinaia, pe strada Gârbovei.

„A fost transmis un mesaj RO-Alert pentru a semnala prezența unui urs în orașul Sinaia, str. Gârbovei. A fost alocată resursa medicală SMURD. Păstrați distanața față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți.  Fără să vă expuneți la pericol protejați animalele din gospodărie”, a transmis ISU Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite