Și mistreții îi știu de frică Genicăi din Buzău, femeia care a ajuns celebră că a băgat spaima într-un urs VIDEO

0
Publicat:

Sălbăticiunile care dau târcoale gospodăriei Genicăi Șenchiu, femeia din Buzău care a ajuns celebră pentru că a alungat singură ursul, par a nu avea deloc șanse de izbândă.

Noi filmări postate de buzoianca din Plavățu, cătun de munte înconjurat de pădure, o surprinde pe curajoasa protagonistă în timp ce înfruntă o turmă de porci mistreți.

Filmările în care se aude cum doamna Genica gonește porcii sălbatici din curte au fost postate zilele trecute, deși întâmplarea a avut loc înaintea episodului care avea să-i aducă celebritatea. Femeia trecută de 50 de ani a gonit un urs de câteva sute de kilograme, cu mâinile goale, doar cu ajutorul unui câine, Ursulică.

De fapt, chiar reușita în fața turmei de mistreți, spune doamna Genica, i-a creat senzația că are suficiente abilități de gonaci astfel încât să aibă succes și cu ursul.

Femeia din satul Plavățu spune că a fost nevoită să ia și rolul de apărător al gospodăriei, după ce soțul a plecat la muncă în Scoția și a lăsat-o singură, cu cele zece căprițe în grijă.

„De peste zece ani ne-am stabilit aici și atunci nu știam că sunt atâtea animale sălbatice. Nu îmi este frică pentru că eram obișnuită cu ele, pentru că de mică mă trimitea tata cu vacile pe munte. Vin mereu vulpi, porci mistreți, urși”, spune Genica Șenchiu.

Doamna Genica s-a luat și după mistreți. FOTO Iulian Bunilă
Doamna Genica s-a luat și după mistreți. FOTO Iulian Bunilă

Într-o dimineață, femeia a fost atât de înfuriată pe oaspeții nepoftiți, încât a decis să-i gonească din curte. Mistreții veneau frecvent aproape de curte, însă niciodată nu îndrăzneau să ajungă până la grajduri, mărturisește săteanca din Plavățu, comuna Mânzălești.

„Porcii mistreți veneau și-mi întorceau pământul și, la un moment dat, când să dau drumul la capre, pe la șapte dimineața, i-am găsit la ușa grajdului, lângă câini. De acolo i-am dat în jos. Se vede în filmare cum i-am alergat toată grădina. Aici nu era gardul nou și au ieșit prin mărăcini și s-au dus la vecini”, ne-a povestit doamna Genica.    

Genica Șenchiu a ajuns faimoasă pentru curajul de a alunga singură un urs masiv care-i intrase în curte ca să-i sfâșie animalele.

Întâlnirea extrem de riscantă a avul loc zilele trecute, într-un cătun al comunei Mânzălești. Animalul intrase printr-o spărtură făcută cu ghearele în gardul metalic și încerca să prindă caprele care fugeau agitate prin grădină. Deși a observat că sălbăticiunea este foarte mare, doamna Genica și-a luat inima-n dinți și a început să alerge spre ea.  

Clipul în care femeia din Plavățu, comuna Mânzălești, apare în timp ce gonește ursul fioros din curtea sa, cu mâinile goale, a devenit viral pe rețelele de socializare și a stârnit ample discuții. În timp ce unii o laudă pentru curajul dovedit, alții spun că trebuia să se pună la adăpost.

Doamna Genica spune că ar proceda la fel dacă i-ar veni din nou ursul în curte. Specialiștii spun că femeia s-a expus unui risc major atunci când a încercat să sperie animalul, gestul ei fiind nerecomandat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite