Spitalul Județean Suceava, somat să plătească drepturi de autor pentru muzica ambientală din sălile de așteptare

0
Publicat:

Situația a fost făcută publică de managerul unității medicale, medicul Alexandru Calancea. Acesta spune că spitalul a fost somat de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România să achite aceste drepturi și în plină pandemie, când la Suceava se înregistra un număr record de îmbolnăviri.

Spitalul din Suceava a fost somat să plătească pentru muzica ambientală FOTO arhivă Adevărul
Spitalul din Suceava a fost somat să plătească pentru muzica ambientală FOTO arhivă Adevărul

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost somat să plătească drepturi de autor pentru muzica ambientală pe care o pune în sălile de așteptare și la fântâna arteziană din curte, a declarat managerul unității, medicul Alexandru Calancea, potrivit Monitorul de Suceava.

Calancea mai spune că spitalul a fost somat de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) să achite aceste drepturi și în plină pandemie, când la Suceava se înregistra o situație dramatică, cu un număr record de pacienți internați.

Asediat practic de pacienți, fără locuri la Terapie Intensivă și cu zeci de morți de Covid-19, Spitalul Județean Suceava a fost somat de trei ori, în august, septembrie și noiembrie 2020 să plătească pentru muzica ambientală, iar în octombrie 2021 de două ori, pentru o factură de 571 lei din taxa totală de 2.284,8 lei.

Rudele pacienților spun că nu li se pare normal ca spitalul să plătească taxe pentru muzica de pe culoare, dar managerul Alexandru Calancea a declarat că muzica ambientală este bine primită de pacienți și aparținători și afirmă că spitalul va plăti în continuare acest „abonament ca să fim în legalitate”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite