Un tânăr din Suceava, victima unei tâlhării, a fost reținut după ce a încercat să-i scape pe agresori

0
Publicat:

Un tânăr în vârstă de 18 ani, care în urmă cu câteva zile a fost victima unei tâlhării, a ajuns în arestul poliției Suceava pentru „favorizarea făptuitorului”. Victima și-a schimbat declarația, susținând, de fapt, că cei doi agresori nu l-ar fi lovit.

Victima tâlhăriei a fost reținută pentru favorizarea agresorilor FOTO Shutterstock
Victima tâlhăriei a fost reținută pentru favorizarea agresorilor FOTO Shutterstock

Băiatul de 18 ani a fost contactat de doi tineri, de 17 și 18 ani, sub pretextul de a le vinde două perechi de pantaloni. Cei trei au stabilit să se întâlnească în parcul din zona centrală a municipiului Rădăuți, acolo unde însă băiatul de 18 ani ar fi fost lovit în zona feței de tinerii care i-ar fi furat apoi cele două obiecte vestimentare.

Cei doi agresori au fugit de la fața locului, iar victima a sunat la 112. În acest caz a fost deschisă o anchetă, iar cei doi suspecți au fost identificați și reținuți pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Ulterior, tânărul de 18 ani și-a schimbat brusc declarația și le-a spus anchetatorilor că cei doi nu l-au lovit, astfel că și acesta s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „favorizarea făptuitorului”.

„În calitate de persoană vătămată, în dosarul penal având ca obiect infracțiunea de „tâlhărie calificată”, prin declarația dată în fața organelor de urmărire penală la data de 1.04.2024, în scopul îngreunării cercetărilor în această cauză penală și împiedicării tragerii la răspundere penală a inculpatului față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, a declarat că pentru bunurile sustrase, inculpatul i-a oferit suma de 120 de lei, în contradicție cu probatoriul administrat și declarațiile date anterior, asupra cărora a revenit”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Pe 1 aprilie, tânărul de 18 ani a  fost reținut și plasat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite