Polițistă româncă în Congo. Din banii de diurnă, Luminița le cumpără copiilor africani mâncare

0
Publicat:

O polițistă din Vaslui trimisă într-o misiune de menținere a păcii în Congo a fost felicitată de Poliția Română pentru activitatea sa. Ea obișnuiește să-și dea aproape toți banii din diurnă pentru a cumpăra alimente copiilor africani.

Luminița Drăgușanu alături de copiii din Congo FOTO Vremea Nouă
Luminița Drăgușanu alături de copiii din Congo FOTO Vremea Nouă

Luminița Drăgușanu, agent principal în Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, se află de doi ani într-o misiune de menținere a păcii în Republica Congo, timp pe care și l-a dedicat în cea mai mare parte copiilor africani.

Luminița cheltuiește aproape toată diurna sa pe mâncare pentru copiii de acolo și vizitează mereu orfelinatele din Congo, unde face mereu donații, potrivit Vremea Nouă.

Polițista din Vaslui este în misiune de menținere a păcii în Congo FOTO Vremea Nouă
Polițista din Vaslui este în misiune de menținere a păcii în Congo FOTO Vremea Nouă

Ea este Luminița! Un om minunat! Absolut minunat! Luminița este din Vaslui, iar momentan se află la mii de kilometri de casă, dar la datorie. Ea reprezintă România într-o misiune de menținere a păcii în Republica Congo. De 2 ani de zile ea vizitează orfelinatele din Congo și donează de fiecare dată bani pentru a-i ajuta pe cei mici.

În fiecare lună, din diurna pe care o primește, Luminița le cumpără copiilor alimente. Pe lângă sarcinile zilnice, Luminița a ales să și ajute. Pentru că acei copii chiar au nevoie! Ce poate fi mai frumos și nobil? Felicitări, Luminița! Misiune ușoară în continuare!”, a scris Poliția Română despre agenta din Vaslui.

A primit Emblema de Onoare de la MAI în 2019

În 2019, Luminița Drăgușanu a primit Emblema de Onoare din partea Ministerului de Interne pentru participarea la misiuni internaționale.

Luminița le cumpăra mâncare copiilor din Congo cu banii de diurnă FOTO Vremea Nouă
Luminița le cumpăra mâncare copiilor din Congo cu banii de diurnă FOTO Vremea Nouă

Am început misiunile de patrulare la sfârşitul anului 2014. Am efectuat un număr de cinci misiuni de patrulare în Paris, iar ulterior am efectuat o misiune de specialist suport operativ. Am ajutat poliţiştii francezi să identifice persoanele de origine română, care au comis diferite infracţiuni atât în Paris, cât şi în departamente care ţin de oraş.

A fost o onoare să-mi reprezint ţara cu prilejul acestor misiuni, iar această distincţie reprezintă încununarea muncii depuse până acum”, declara Luminiţa Drăguşanu în anul 2019.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite