Un bărbat din Bacău s-a certat cu un prieten și l-a reclamat la 112 că cerșește. Ce amendă a primit

0
Publicat:

Un bărbat din Bacău s-a răzbunat pe un prieten cu care se certase în timp ce se afla în Mamaia. Acesta și a sunat la Poliție, reclamând că respectivul cerșește în zona Cazinoului și deranjează trecătorii.

Băcăuanul a primit o amendă de 3.000 de lei pentru că a sunat fără rost la 112 FOTO arhivă Adevărul
Băcăuanul a primit o amendă de 3.000 de lei pentru că a sunat fără rost la 112 FOTO arhivă Adevărul

Un băcăuan s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a sunat fără rost la 112, reclamând o faptă imaginară. Bărbatul se certase cu un prieten și s-a gândit să se răzbune pe el. A sunat la 112 și i-a comunicat operatorului că amicul său practică cerșetoria în vecinătatea cazinoului din Mamaia și deranjează trecătorii.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că sesizarea este falsă, iar bărbatul a furnizat date false cu privire la identitatea sa, respectiv un alt nume și o dată eronată de naștere.

Incidentul s-a petrecut în septembrie 2021. Polițiștii au reușit în cele din urmă să descopere cine este autorul apelul fals și l-au amendat cu 3.000 de lei. Băcăuanul a contestat sancțiunea în instanță, dar în februarie 2023, judecătorii au respins definitiv contestația, iar acesta este acum bun de plată.

Aproape 160.000 din cele 875.000 de apeluri la 112 din 2022 au fost alarme false. Multe dintre acestea au necesitat punerea în mişcare a unui aparat complex, cu zeci de persoane luate de la alte activităţi pentru câteva ore.

Pentru verificarea unor asemenea apeluri este nevoie de o desfăşurare impresionantă de forţe, iar efectul asupra celor aflaţi în zona respectivă este şi el unul foarte grav. 

Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea, din nou, a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 de lei la 8.000 de lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite