Scenă șocantă la Bacău. Un bărbat a omorât un câine şi l-a târât pe străzi legat cu lanţul de căruţă

0
Publicat:

Un bărbat de 59 ani, din comuna băcăuană Secuieni, a fost reţinut de poliţişti sub acuzaţia că a omorât un câine, pe care apoi l-a legat de o căruţă şi l-a târât prin localitate.

Momentul șocant în care câinele mort este târât de o căruță a fost filmat FOTO captură video
Momentul șocant în care câinele mort este târât de o căruță a fost filmat FOTO captură video

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au autosesizat din oficiu după ce pe o reţea de socializare a fost postată o filmare în care se observă cum un bărbat târăște cu căruţa trupul câinelui legat cu un lanţ.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit identitatea persoanei care conducea atelajul hipo, respectiv un bărbat în vârstă de 59 ani, din comuna Secuieni. Din buletinul de analiză anatomo-patologică a rezultat că moartea câinelui a fost violentă. Astfel, la data de 23 februarie, poliţiştii au dispus reţinerea bănuitului, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor atrag atenţia că uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Câine ucis cu o lopată

Un caz similar s-a înregistrat într-o localitate din județul Maramureș. Polițiștii din cadrul IPJ Maramureș s-au autosesizat după ce în spațiul public au apărut imagini în care un tânăr lovește cu o lopată un câine.

 Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, faptă prevăzută de articolul 25, alineatul 3, litera a din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.

„Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un tânăr, de 19 ani, din Chelința, iar din cercetările efectuate s-a constatat că fapta s-ar fi săvârșit în localitatea Chelința. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și cei din Ulmeni s-au deplasat în zona ”Între plopi”, iar, într-un pârâu, a fost identificat cadavrul exemplarului canin care face obiectul sesizării. Exemplarul canin a fost transportat la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a mecanismului de producere a decesului. Astăzi, 12 decembrie, în urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul de 19 ani”, au precizat reprezentanții IPJ Maramureș.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite