Incendiu devastator în pădurile de la Târgu Ocna și Dofteana. Focul arde de patru zile și s-a întins deja pe 80 de hectare FOTO

0
Publicat:

Pe 1 aprilie 2024, pompierii militari au fost solicitați să intervină în pădurile din Dofteana, în urma unui apel 112, care anunța izbucnirea unui incendiu.

În ultimile trei zile au ars 80 de hectare de pădure la Dofteana și Târgu Ocna FOTO ISU
În ultimile trei zile au ars 80 de hectare de pădure la Dofteana și Târgu Ocna FOTO ISU

În ciuda eforturilor pompierilor, veniți în număr mare la intervenție, care muncesc în două schimburi, pe fondul vântului puternic (cod galben) incendiul s-a extins.

După prima zi au ars peste 5 hectare, apoi suprafața s-a extins, ajungând și în pădurile de la Târgu Ocna, iar până în prezent au ars peste 80 de hectare, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Maior Constantin Ene” Bacău.

Ieri, Ministerul Apărării Naționale a trimis două aeronave Spartan C27 J, care au aruncat din aer containere cu apă. Datorită intervențiie pompierilor, militarilor și silvicultorilor, riscul ca incendiul să ajungă în zonele locuite este minim. „Incendiul se manifestă în trei focare principale, cu precădere la vegetația uscată, în zone greu accesibile și pe versanții abrupți, impracticabili.

În sprijinul pompierilor, două aeronave Spartan, echipate în configurație pentru stingerea incendiilor, au lansat ieri mai multe containere cu apă.”, a precizat prefectul Lucian Bogdănel.

Zeci de pompieri din trei județe se luptă cu focul

În această dimineață, a avut loc schimbul de efective, iar în momentul de față la locul incendiului acționează forțe și mijloace din cadrul ISU Bacău, ISU Neamț și ISU Vrancea, respectiv 48 de pompieri cu 3 microbuze, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de stingere, 1 UTV și un punct de comandă mobil.

La fața locului, acționează și 15 lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna și 10 voluntari ai SVSU Tg. Ocna cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Totodată, în sprijin acționează și efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, respectiv 21 de jandarmi cu 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și un microbuz.

Reamintim că zona în care se intervine este una greu accesibilă, impracticabilă, aspect ce îngreunează intervenția echipajelor operative”, a anunțat ISU Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite