Incendiu devastator la Arad: persoană arsă la mâini și 50 de ovine moarte în flăcări

0
Publicat:

Două adăposturi de animale din localitatea arădeană Zărand s-au făcut scrum în urma unui incendiu izbucnit, sâmbătă 30 martie. O persoană a ajuns la spital, iar 50 de animale au pierit în flăcări.

Au ars și câteva tone de fân FOTO ISU Arad
Au ars și câteva tone de fân FOTO ISU Arad

La fața locului au intervint pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Chișineu-Criș și ai Detașamentului Ineu cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

De asemeena au intervenit și pompierii voluntari ai SVSU Zărand.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane în vârstă de 47 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare. La locul evenimentului a fost alocată și o ambulanță SAJ”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de urgență Arad.

Persoana în vârstă de 47 de ani care a primit îngrijiri medicale, a fost transportată la spital de către echipajul SAJ. În momentul în care a fost localizat incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați.

Pompierii arădeni au anunțăt că după câteva ore de la producerea lui, incendiul a fost lichidat.

Au ars cele două adăposturi de animale pe o suprafață de aproximativ 1000 mp și aproximativ 15 tone de fân depozitat în interiorul acestora. De asemenea, au fost identificate 50 de ovine decedate. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire”, a mai declarat Ruxandra Klein.

Pompierii s-au luptat ore bune cu focul FOTO ISU Arad
Pompierii s-au luptat ore bune cu focul FOTO ISU Arad

În județul Arad au mai avut loc astfel de incendii. În urmă cu câțiva ani un incendiu puternic  a mistuit un saivan, în care se aflau 60 de animale, aflat  la marginea localităţii Sintea Mică.

George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, a declarat atunci că toate animalele au fost găsite moarte de către pompieri. 

Propagarea incendiului a fost favorizată de observarea târzie a acestuia. Flăcările au fost lichidate după aproape patru ore de intervenţie, dar din păcate au murit toate animalele, respectiv 30 de oi, 28 de porci şi doi cai”, a declarat Pleşca,la vremea respectivă. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite