Incendiu devastator, din cauza vântului, la o hală din Galați. Mașini avariate de copacii căzuți VIDEO

0
Publicat:

Un incendiu puternic a izbucnit marți, 2 aprilie 2024, la o hală industrială de la marginea orașului Galați. Pompierii au stabilit că focul a pornit de la câteva scântei purtate de vânt.

Detașamentul de pompieri Galați a fost alertat prin Dispeceratul 112 despre un incendiu la o hala industrială în municipiul Galați, pe Calea Prutului.

L a fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscara mecanică de salvare de la înălțime și ambulanta SMURD.

În urma intervenției prompte a pompierilor, a fost salvată o persoana surprinsă de incendiu la înălțime și au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș.

„Lucrătorii sudau ceva și au zburat câteva scântei pe fondul vântului puternic”, a transmis ISU Galați.

Hală industrială, distrusă de incendiu FOTO: ISU Galați
Hală industrială, distrusă de incendiu FOTO: ISU Galați

Tot din cauza vântului, un copac a căzut peste o mașină, pe strada Basarabiei, din Galați. Autoturismul a fost avariată în proporție de 50%, anunță ISU. 

Vântul face probleme și în orașul Brăila, unde acolo pompierii intervin pentru degajarea copacilor. Până la această oră, reprezentanții ISU au acționat pentru ridicarea unor copaci doborâți de vântul puternic, pe Aleea Cocorilor și pe Calea Galați. 

„Pe Aleea Cocorilor sunt patru autoturisme parcate avariate, iar pe Calea Galați un autoturism staționat avariat”, a anunțat ISU Brăila.

Cod portocaliu de vânt

Potrivit ANM, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, care vizează 19 judeţe şi municipiul Bucureşti, a intrat în vigoare marţi, 2 aprilie 2024, la ora 8.00. 

Meteorologii au anunțat că, în intervalul orar 8.00-18.00, în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ şi Botoşani, şi mai ales după-amiaza în Capitală şi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, dar şi în județele Constanţa şi Tulcea, vântul va sufla cu viteze, în general, de 80...85 km/h.

Municipiul Galați este vizat de o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi vijelii, valabilă în intervalul 8.00-22.00.

Vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite