Un bărbat mascat a jefuit o casă de amanet din Bacău. Peste câteva ore a fost prins jucând banii la păcănele

0
Publicat:

Un bărbat a intrat mascat într-o casă de amanet, a agresat o angajată şi a furat 4.000 de lei. Peste câteva ore, a fost prins într-o sală de jocuri din Bacău.

Polițiștii l-au găsit pe suspectul de tâlhărie la o sală de jocuri FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii l-au găsit pe suspectul de tâlhărie la o sală de jocuri FOTO arhivă Adevărul

Pe 4 martie, un bărbat de 41 de ani a sunat la 112 ca să anunțe comiterea unui jaf la o casă de amanet din Bacău.

Polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au fost anunțați că o persoană necunoscută, mascată, ar fi pătruns în punctul de lucru al unei societăți private din localitate, de unde ar fi sustras, prin executarea de acte de violență asupra angajatei, suma de aproximativ 4.000 de lei.

„În urma unei mobilizări rapide de forțe de poliție, o echipă operativă formată din polițiști de investigații criminale și criminaliști a depistat și identificat un bărbat de 38 de ani, bănuit de comiterea faptei. Imediat după comiterea faptei, bărbatul și-ar fi schimbat obiectele de îmbrăcăminte pentru a împiedica identificarea sa”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

De menționat este că polițiștii Secției 2 Poliție Bacău l-au identificat pe suspectul de tâlhărie într-o sală de jocuri din localitate.

Bărbatul de 41 de ani a fost condus la sediul poliției pentru audiere, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Bacău.

Jaf ca-n filme la o altă casă de amanet

Un alt jaf a avut loc la o casă de amanet pe 23 august 2017. Lovitura a fost dată de trei băbaţi, doi din Blaj şi unul din Alba Iulia.

Potrivit rechizitoriului, cei trei inculpaţi sunt persoane fără ocupaţie şi loc de muncă, astfel încât neavând venituri periodice care să provină din activităţi de muncă zilnice, s-au hotărât împreună să dea lovitura prin sustragerea de bunuri cu valoare însemnată (bijuterii) din cadrul casei de amanet situată în oraşul Teiuş.

Cei trei au sustras un seif în care se afla cantitatea de 2,2 kilograme de aur în valoare de peste 200.000 de lei. Au fost prinşi după opt luni de la comiterea furtului, perioadă în care au vândut întreaga cantitate de aur sustrasă.

Bacăr Daniel (39 ani) a primit 5 ani de închisoare în regim de detenţie, Stoica Oniţă (29 ani) a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar Gabor Nicolae (36 ani) urmează să execute pdeapsa de 3 ani şi 10 luni după gratii.

Cei trei și-au recunoscut faptele și trebuie să plătească firmei care administrează casa de amanet contravaloarea aurului furat, respectiv 215.715 lei. Decizia a fost pronunţată la Judecătoria Aiud şi a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite